Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Rotterdam Airport

Voor parkeren bij Rotterdam Airport, ook wel Zestienhoven, heb je verschillende opties. Wij hebben ze naast elkaar gelegd en de kosten en afstanden vergeleken.

Direct vergelijken >

Parkeren bij Rotterdam Airport zelf

Rotterdam Airport zelf biedt een aantal opties qua parkeren. De goedkoopste zijn wel ver van het vliegveld verwijderd en bieden geen shuttlebus. Wil je minder dan 7 minuten lopen dan betaal je al snel €120 voor één week parkeren. Maar gelukkig zijn er betere én goedkopere opties rondom de luchthaven.

Goedkoop parkeren Rotterdam Airport

Gelukkig zijn er ook nog andere opties rond het vliegveld van Rotterdam. Je kunt deze gemakkelijk vergelijken met de parkeervergelijker van Vliegen en Parkeren. Vrijwel alle aanbieders die je hier vindt zijn inclusief een gratis shuttlebusje naar het vliegveld of valet parkeren.

Zo is op het moment van schrijven hier de goedkoopste optie €85 voor een week parkeren, maar wel inclusief een busje die je in 5 minuten naar de luchthaven brengt.

Voorbeeld parkeren Rotterdam Airport
Parkeren Rotterdam Airport met vervoer

Park, Sleep & Fly 

Een Park, Sleep & Fly arrangement kan erg interessant zijn wanneer je langer dan een week gaat parkeren, gewoon uitgerust in het vliegtuig wilt stappen of een vroege vlucht moet halen. Zo’n arrangement bestaat gewoonlijk uit een hotelovernachting, transfer naar het vliegveld en een parkeerplaats voor de duur van je reis.

Er zijn enkele hotels in de buurt van Rotterdam die dit aanbieden. De dichtstbijzijnde optie is het Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam, direct naast de terminal. Je hebt hier al een overnachting voor twee personen incl. 15 dagen parkeren voor €180.

Kort parkeren

Wanneer je alleen iemand wilt ophalen of afzetten kun je gebruik maken van de Kiss & Ride van Rotterdam Airport. Wil je langer de tijd hebben om afscheid te nemen of iemand te verwelkomen, Parkeer je auto dan op één van de parkeerterreinen. P1 is het dichtste bij de terminal.

Gratis parkeren bij Rotterdam Airport

Gratis parkeren in de buurt van Rotterdam Airport kan op een van de gratis P+R terreinen. Je reist dan verder met het openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt gratis parkeren op P+R Melanchtonweg. Let er dus wel op dat je er onbeperkt mag parkeren. Enkele andere voorbeelden hiervan zijn:

P+R Beverwaard
P+R Pernis
P+R Nesselande

Vanuit deze kun je verder reizen met het openbaar vervoer. Hou er rekening mee dat de P+R ook vol kan zijn.

Een andere optie is om ergens in een buitenwijk van Rotterdam te parkeren, zoals Overschie, en verder te reizen met de bus 33 naar het vliegveld. Buurtbewoners stellen dit echter niet altijd op prijs, wat een klein risico met zich meebrengt. En hoewel een P+R over het algemeen als veilig worden beschouwd, is goedkoop betaald parkeren de meest veilige optie. Bekijk de prijzen hieronder.

Direct prijzen vergelijken >

Veelgestelde vragen over parkeren Rotterdam Airport

Waar kun je het goedkoopste parkeren bij Rotterdam Airport?

P5 van Rotterdam Airport is de goedkoopste optie om lang te parkeren. Een week parkeren kost hier €82. Let wel, vanaf deze parkeerplaats is het 10 minuten lopen naar de terminal.

Waar kun je het beste parkeren op Rotterdam Airport?

P1 Business Parkeren is de beste parkeerplaats bij Rotterdam Airport. Je hoeft slechts één minuut te lopen naar de terminal. Hier parkeer je voor €140 per week. Ben je wat meer prijsbewust kun je parkeren op P5 Basic Parkeren, P3 Lang Parkeren of bij een externe aanbieder.

Hoeveel kost het om je auto te parkeren op Rotterdam Airport?

Je parkeert je auto bij het vliegveld van Rotterdam vanaf €82 per week. Een parkeerplaats met een shuttlebusje heb je vanaf €85 en valet is mogelijk vanaf €125.

Kan ik ook gebruik maken van Sleep, Park and Fly bij Rotterdam Airport?

Bij het Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam kun je gebruik maken van Sleep, Park & Fly vanaf €180. Dit inclusief 15 dagen parkeren.

Kun je ook gratis parkeren bij Rotterdam Airport in de buurt?

Rotterdam kent diverse P+R terreinen waar je gratis kunt parkeren. Bijvoorbeeld P+R Beverwaard, P+R Melanchtonweg en P+R Nesselande. Vanaf hier reis je dan met het openbaar vervoer naar het vliegveld.

Moet ik reserveren voor parkeren bij Rotterdam Airport?

Reserveren voor parkeren bij Rotterdam Airport is niet perse nodig, maar wanneer je zonder reservering aankomt bij Rotterdam Airport betaal je minimaal €155 voor een week parkeren. Met reservering kan dit al voor €82 per week.