Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkope vliegtickets Marokko

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Marokko? Op deze pagina vind je de laatste vliegticketdeals die we hebben gevonden naar deze bestemming. Ook kun je je hieronder inschrijven voor een Deal Alert, zodat je de volgende keer direct een e-mail van ons krijgt als we goedkope tickets naar Marokko vinden.

Ontvang een melding bij een nieuwe Marokko deal!

Zit er even geen deal voor je bij? Zoek hier de laagste prijzen:

 

Vliegtickets Marokko

Vliegen naar Marokko is goedkoper dan je denkt, maar dan moet je wel even goed opletten. Bij TicketTipper.nl doen wij dat voor je. Elke dag zoeken we naar de allergoedkoopste vliegtickets en er komen vaak mooi geprijsde tickets naar Marokko voorbij. Het gaat dan om tickets waarbij je later in het jaar vertrekt maar we vinden ook Last Minute goedkope vliegtickets Marokko. Hou de website in de gaten om een hoop geld te besparen op je vliegreis naar het Noord Afrikaanse land. Heb je geen zin om elke dag je browser hiervoor te openen dan kun je het beste een ‘Deal Alert’ instellen. Je krijgt dan een seintje als we nieuwe goedkope vliegtickets Marokko voor je gevonden hebben. Zelf zoeken kan ook, gebruik daarvoor de zoekmachine.

Marokko

In minder dan 4 uur vliegen van Amsterdam ben je in het prachtige Marokko. Het land is niet alleen bijzonder als het gaat om natuur maar ook de steden zijn een lust voor het oog. Tel daar de enorm rijke cultuur bij op en je snapt dat je in dit land echt een topvakantie zult hebben. Wat is er allemaal te doen?

Wat is er te zien en te doen in Marokko

Marokko is een veelzijdig land waar enorm veel te doen en te zien is. De één gaat er heen om lekker op het strand te hangen, de ander wil juist zoveel mogelijk steden zien. We zetten een paar hoogtepunten op een rij:

Casablanca

Het beroemde Casablanca is de grootste stad van Marokko en betekent letterlijk ‘wit huis’. In de metropool staat de de Hassan II-moskee, de grootste moskee van Marokko. Een indrukwekkend gebouw waar je als toerist naar binnen mag. Op de boulevard langs het langgerekte strand kun je na je bezoek heerlijk wandelen.

Sahara

Je kunt de grootste zandwoestijn van de wereld bezoeken. Dat kan op een dromedaris maar je kunt in de Sahara ook sandboarden, quad rijden of een jeep safari maken. Ga naar de rand van de woestijn om dit te regelen op eigen houtje of regel een tour bij je hotel. Er bestaan zelfs mogelijkheden om in de woestijn te overnachten! Het kan erg koud worden in de Sahara dus kleed je goed aan.

Koningssteden

Fèz, Meknès, Marrakech en Rabat zijn de koningssteden van Marokko. Ze waren allemaal eens de hoofdstad van het land en het zijn stuk voor stuk bijzondere steden om te bezoeken. Meknès is misschien wel de leukste koningsstad van de vier om te bekijken omdat het hier niet alleen prachtig is, maar ook niet zo druk.

Souks in Marrakech

De souks in Marrakech lopen als een rode draad door de oude binnenstad heen. Een doolhof vol kleine winkeltjes waar je zo’n beetje alles kunt kopen wat je je kunt bedenken. Het is dé beste plek om souvenirs te halen en bijzondere foto’s te maken.

Eten en drinken in Marokko

Veel kruiden en specerijen maken de Marokkaanse keuken een smaakvolle beleving. Het meeste wordt er couscous (geplette tarwe), harira (soep) en tanjia (gestoofd lamsvlees gegeten). Vanwege het Islamitische geloof wordt er geen varkensvlees gegeten en wordt er geen alcohol gedronken. Als toerist kun je vaak wel ergens alcohol bestellen, zeker in de grote steden. Marokkanen drinken veel muntthee en vruchtensappen. De muntthee wordt vaak aangeboden als welkomstdrankje, de thee afslaan kun je beter niet doen, dat wordt als erg onbeleefd ervaren.

Beste reistijd Marokko

Het voorjaar en het najaar is de beste tijd als je Marokko wilt bekijken. In de maanden april en mei, oktober en november is het niet zo heet en kun je dus lekker actief zijn en de steden bekijken. De herfst, winter en lente is ook de beste tijd voor het maken van een woestijnreis.
Ga je voor een warme strandvakantie dan zijn de zomermaanden juni, juli en augustus lekker met temperaturen ver boven de 25 graden.

Handige links