Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkope vliegtickets Zuid-Afrika

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika? Op deze pagina vind je de laatste vliegticketdeals die we hebben gevonden naar dit druk bezochte Afrikaanse land. Ook kun je je hieronder inschrijven voor een Deal Alert, zodat je de volgende keer direct een e-mail van ons krijgt als we goedkope tickets naar Zuid-Afrika vinden.

Ontvang een melding bij een nieuwe Zuid-Afrika deal!

Zit er even geen deal voor je bij? Zoek hier de laagste prijzen:

 

Vliegtickets Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het land dat jij hebt uitgekozen om naartoe te vliegen. Goede keus, want het land is echt adembenemend mooi. Maar hoe vlieg je er nou een beetje voor een leuke prijs naartoe? Daarvoor zijn wij er. Bij TicketTipper.nl zoeken we elke dag met de hand naar de goedkoopste vliegtickets voor elke bestemming. Dus ook naar goedkope vliegtickets Zuid-Afrika. We zoeken naar ‘normale’ tickets, naar Last Minute vliegtickets Zuid-Afrika en soms komt er zelfs een error fare voorbij.

Alleen de écht goedkope vliegtickets Zuid-Afrika belanden bij ons op de site. Zo kun je een hoop geld besparen. Kun je even geen ticket vinden op de website gebruik dan de zoekmachine om zelf op onderzoek uit te gaan. En als je geen zin hebt om zelf te zoeken, of om onze website continu in de gaten te houden, dan kun je het Deal Alert instellen. Je krijgt dan van ons per mail een seintje als we nieuwe tickets hebben gevonden. Handig!

Zuid-Afrika

Op 10 uur vliegen van Nederland ligt Zuid-Afrika. Bekend van spectaculaire landschappen, wildlife, de braai, Sterrenbosch, Kaap de goede Hoop, de tafelberg en Nelson Mandela. Het land is zo groot als Spanje en Frankrijk samen en je kunt je dus voorstellen dat er veel te zien en te beleven is. Een rondreis is dan ook de beste optie om zoveel mogelijk highlights te ontdekken. Maar ook als je maar op één locatie blijft is er genoeg te beleven. We zetten een aantal highlights op een rij:

Wat is er te zien en te doen in Zuid-Afrika

 

Kaapstad

Een bezoek aan de prachtige stad Kaapstad mag tijdens een reis naar Zuid-Afrika eigenlijk niet ontbreken. Het is één van de mooiste steden van ZA en wordt ook wel de Moederstad genoemd. Kaapstad wordt omringt door groene landschappen en uitgestrekte stranden en vanuit de stad heb je zicht op de beroemde tafelberg.

Safari

Spot ‘the big five’ tijdens een 4WD safari in de wildernis. Het Krugerpark is de aangewezen plek om je te vergapen aan al het natuurgeweld en natuurlijk de prachtige dieren. Zebra’s, giraffes, gazelles en met een beetje geluk zelf leeuwen. Krijg jij ze allemaal op de foto?

Wijn proeven

Het barst in Zuid-Afrika van de ‘wine estates’. Proef van heerlijk Zuid-Afrikaanse wijnen in het beroemde Stellenbosch of Franschhoek. Deze estates zijn niet alleen leuk om te bezoeken vanwege de wijn maar ook omdat ze prachtig gelegen zijn in de natuur. Een echte must-do voor iedere Zuid-Afrika bezoeker.

Kijk verder

Zuid-Afrika heeft meer te bieden dan alleen wijn, stranden en wild life. Het is ook een land met een geschiedenis. Bezoek daarom eens het Apartheid Museum in Johannesburg of maak een tour door Soweto, de grootste township van Zuid-Afrika. Dat lijkt misschien wat gek om te doen maar de inwoners van Soweto willen graag hun omgeving aan je tonen. Doe deze tour wel met een gids.

Eten en drinken in Zuid-Afrika

Zeg je Zuid-Afrika en eten, dan zeg je braai! Zuid-Afrikanen zijn dol op barbecuen. Lekkere grote stukken vlees en een hoop gezelligheid gegarandeerd. Over vlees gesproken. In Afrika kun je ook een hoop wild vlees eten. Wat dacht je van een stukje buffel, zebra of een plakje krokodil? Kijk er niet gek van op als het op de menukaart staat. Verder is er natuurlijk Bobotie, de kruidige gehaktschotel met rijst en rozijnen. En wist je dat Zuid-Afrikanen ook afval eten? Wat? Gelukkig is het niet hetzelfde als Nederlands afval maar een gerecht gemaakt van gekookte maïskorrels en groenten. Het water in Zuid-Afrika kun je uit de kraan drinken maar kun je ook in de winkel kopen en natuurlijk is er wijn in overvloed.

Beste reistijd Zuid-Afrika

De beste reistijd voor Zuid-Afrika hangt een beetje af van wat je wilt doen en hoeveel je wilt uitgeven. Wil je graag zonnebaden op het strand dan kun je het beste rond de jaarwisseling het land bezoeken. Kom je voor het ontdekken van het wildlife dan zijn de maanden juli en augustus beter. Houdt bij het uitzoeken van je vakantie ook rekening met de vakantie van anderen. Vooral rond pasen en oud en nieuw kan het erg druk zijn met toeristen in Zuid-Afrika. Dan zijn de tickets en accomodaties ook vaak duurder. In het laagseizoen heb je de meeste kans op goedkope vliegtickets Zuid-Afrika.

Kies je voor Kaapstad dan is november of maart een goede maand om af te reizen. Het is dan niet zo loeiheet en ook niet zo druk. Kies je voor Johannesburg of Pretoria dan kan het in juli en augustus (de Afrikaanse winter) vanwege de hoogte erg koud zijn. Wel schijnt de zon er erg vaak. In de zomermaanden (november en december dus) is het een stuk warmer maar regen het ook meer. Hoe dan ook is een reis naar Zuid-Afrika eigenlijk het hele jaar door wel mooi, zolang je maar goed voorbereid op pad gaat.

Handige links