Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkope vliegtickets Indonesië

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Indonesië? Op deze pagina vind je de laatste vliegticketdeals die we hebben gevonden naar dit land van duizenden eilanden. Ook kun je je hieronder inschrijven voor een Deal Alert, zodat je de volgende keer direct een e-mail van ons krijgt als we goedkope tickets naar Indonesië vinden.

Ontvang een melding bij een nieuwe Indonesië deal!

Zit er even geen deal voor je bij? Zoek hier de laagste prijzen:

 

Vliegtickets Indonesië

Indonesië is een enorm groot land dat bestaat uit meerdere grote eilanden en heel veel kleinere. Er zijn dan ook vele plekken in Indonesië waar je naartoe kunt vliegen. Vanwege de lange vluchttijd heb je meestal wel een tussenstop als je richting Indonesië vliegt. Met een beetje mazzel kun je tijdens zo’n tussenstop een dagtripje maken. We zoeken elke dag naar de goedkoopste vliegtickets en dus ook naar de goedkoopste vliegtickets Indonesië. Bezoek de website geregeld om op de hoogte te blijven of schrijf je in voor een Deal Alert zodat je een mail ontvangt zodra we weer een deal hebben gespot.

Last Minute vliegtickets Indonesië

Last minute naar Bali? Volgende week al orang oetans spotten op Sumatra? Bij TicketTipper.nl zoeken we ook naar Last Minute vliegtickets Indonesië. Kun je vandaag even geen ticket naar Indonesië vinden dan kun je onze zoekmachine gebruiken.

Indonesië

Tropische stranden, heerlijk eten, lieve bevolking, groene jungle, wilde dieren, rijke geschiedenis, turquoise baaien, een levendige onderwaterwereld. Indonesië heeft het allemaal. Officieel heet het land Republiek Indonesië en het bestaat uit een archipel van maar liefst 16.056 eilanden. Het is dan ook ‘s werelds grootste eilandstaat. De bekendste eilanden zijn Sumatra, Java, Bali, Lombok en de Gili eilanden maar ook Kalimantan, Sulawesi en Flores winnen de laatste jaren aan bekendheid en populariteit. Je kunt in Indonesië alle kanten op als het gaat om het soort reis die je wilt maken. Je kunt luxe verblijven op een mooi resort in Bali, maar ook de ruige jungle van Sumatra bezoeken. Bekijk de Nederlandse geschiedenis van Indonesië in de drukke maar interessante stad Jakarta of ga surfen op Lombok. Als toerist word je hartelijk verwelkomd door de locals, een bezoek aan Indonesië zul je dan ook niet snel vergeten.

Geloof in Indonesië

De islam is de belangrijkste godsdienst in Indonesië. Hoewel het land bekend staat als gematigd is dat de laatste jaren sterk veranderd en worden de regels voor moslims steeds strenger. Veel mensen vragen zich af of ze als vrouw een hoofddoek moeten dragen bij een bezoek aan Indonesië. Dat hoeft niet. Het is wel gepast om je in de strengere gebieden kuis te kleden en niet te bloot de straat op te gaan. Naast moslims zijn er ook katholieken, protestanten, hindoestanen en boeddhisten. Hoewel op de meeste eilanden islam de grootste godsdienst is, is dat op het eiland Bali anders. Hier hangen de meeste inwoners een vorm van het Hindoeïsme aan.

Eten in Indonesië

Gado-gado, curry, nasi-goreng, saté, longtong. Indonesië barst van het lekkere eten. De geuren komen je op straat tegemoet en ‘s avonds worden de straten in veel dorpen en steden dan ook omgetoverd tot de heerlijkste restaurants in de vorm van streetfood. Voor een paar cent heb je een heerlijk rijke maaltijd te pakken. Als je een beetje huiverig bent voor het eten van streetfood kun je het beste een karretje opzoeken waar het eten voor je ogen bereid wordt. Het eten kan erg pittig zijn, hier moeten veel westerlingen even aan wennen. In de toeristische gebieden wordt er vaak rekening gehouden met de ietwat gevoelige smaakpapillen van de westerlingen maar daarbuiten is het oppassen geblazen.

Klimaat in Indonesië

De temperatuur is in Indonesië ongeveer het hele jaar gelijk. Gemiddeld is het zo’n 30 tot 32 graden overdag en ’s nachts 23. Wel is er een verschil tussen het natte en het droge seizoen. In het natte seizoen valt er meer regen. Maar laat je door de regen niet tegenhouden, want vaak regent het aan het einde van de middag ineens keihard om binnen een uur of twee uur net zo abrupt weer op te houden. Je houdt dus nog heel veel droge uren over. De vliegtickets naar Indonesië zijn in het regenseizoen ook vaak nog eens een stuk goedkoper.

Handige links