Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

5 bijzondere reisbestemmingen in Afrika

Afrika biedt de meest fascinerende en avontuurlijke reisbestemmingen van de wereld. Bijkomend voordeel: je vliegt ernaartoe zonder tijdsverschil en dus zonder jetlag! De diversiteit van de natuur is enorm: van ondoordringbare jungles tot zinderende woestijnen, van de zeldzame berggorilla’s tot machtige walvishaaien. Afrika verwondert! Vandaar dat steeds meer mensen voor Afrika als reisbestemming kiezen. Hou je van natuur en avontuur? Ga dan buiten de gebaande paden en bezoek deze 5 bijzondere reisbestemmingen in Afrika.

 

1. Namibië: Namib-Naukluft National Park

De Namibwoestijn is een van de oudste woestijnen ter wereld, met de hoogste zandduinen van Namibië. Man, wat is het hier mooi! De bekendste zandduin is Dune 45. Deze ligt op 45 kilometer vanaf de entree, langs de hoofdweg in het nationale park. Het liefst beklim je hem als het windstil is en bij zonsopkomst. Het magische uitzicht over het woestijnlandschap is je welverdiende beloning na een pittige tocht door het mulle zand. Verderop ligt de Deadvlei. Dit stukje vallei was ooit een moeras en tegenwoordig een uitgedroogde zoutpan. De bomen die honderden jaren geleden nog leefden, zijn allemaal afgestorven. De droge takken geven het landschap een surrealistisch uiterlijk en een sfeer die menigeen met zijn camera probeert te vangen.

 

2. Oeganda: Bwindi Impenetrable Forest

Oeganda is anders dan andere Afrikaanse landen. Het is veel groener. In het regenwoud van Bwindi is het mogelijk een trekking te maken naar de zeldzame berggorilla’s. Dit is een absoluut hoogtepunt van een reis door Oeganda en maakt het een van de bijzondere reisbestemmingen van Afrika. Het is een onbeschrijfelijke ervaring om zo dichtbij deze krachtige, maar vreedzame dieren te komen. In Oeganda, Rwanda en Congo leven nog maar 1000 berggorilla’s. Gelukkig wordt veel energie gestoken in de bescherming van deze lieve krachtpatsers.

 

3. Madagaskar: Tsingy de Bemaraha

In het lijstje spectaculaire landschappen staat de Tsingy de Bemaraha bovenaan. De scherpe, grijze karstformaties zijn uniek en staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hevige regenval zorgde ervoor dat het zachte kalksteen gedurende miljoenen jaren, langzaam werd uitgesleten tot zijn huidige vormen. Klauteren als een professionele klimmer, lopen langs steile afgronden, smalle paadjes en over een hangbrug boven een diep ravijn. De Tsingy is moeilijk bereikbaar. De autorit van Morondava naar Bekopaka duurt een hele dag, is behoorlijk uitdagend en niet altijd veilig voor toeristen. In deze uithoek van Madagaskar moet je voorzichtig zijn. Een been breken in de Tsingy betekent een helikoptervlucht naar de hoofdstad Antananarivo. Geen locatie voor gekke capriolen dus!

 

4. Mozambique: Praia Tofo

Als je aan Afrika denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan stranden en zee. Toch zijn de wateren voor de kust van Mozambique een walhalla voor duikers. De zee zit vol met plankton, waardoor walvishaaien en manta’s hier bijna permanent rondzwemmen. Tofo is een klein kustdorpje waar de vis heerlijk is en de sfeer relaxt. De zee is ruig, de golven zijn hoog en daarom is duikervaring een absolute must. Gelukkig worden er ook snorkeltrips georganiseerd, om te kunnen zwemmen met de machtige walvishaaien. Een bezoek aan de kust van Mozambique laat zich mooi combineren met een safari door het Krugerpark in Zuid-Afrika. Zo geniet je van het beste van twee werelden, want de big 5 horen er toch bij als je naar Afrika gaat.

 

5. Botswana: Chobe National Park

Als het om de big 5 gaat, is Chobe de perfecte plek voor een enerverende safari. Dit nationale park kent een van de grootste concentraties van wilde dieren in Afrika. Een boottocht aan het eind van de middag over de Chobe Rivier maakt gegarandeerd een onvergetelijke indruk. In Botswana hebben campings in de wildparken geen hekken en dat kan behoorlijk spannend worden. Leeuwen en olifanten lopen immers ook over de camping als jij de afwas gaat doen. ‘s Ochtends afdrukken van leeuwenpoten naast de jeep met daktent en ’s avonds een hyena bij het kampvuur. In Botswana moet je van natuur en avontuur houden en buiten de gebaande paden durven gaan. Maar als je ’s nachts in je tentje ligt, de Melkweg kunt zien en opschrikt van het gescharrel naast je tent, voel je je intens gelukkig. Ik zweer het je! Afrika zal je verwonderen.

Geschreven door:

Eric en Claudia

Eric en Claudia

Eric en Claudia zijn gek op reizen en gek op Afrika. Het liefst gaan ze op de bonnefooi, met jeep en daktent. Op hun reisblog <a href="https://ctheworld.nl/" target="_blank" rel="noopener">ctheworld</a> delen ze tips and tricks over de avontuurlijke bestemmingen die zij bezoeken.
Eric en Claudia

Eric en Claudia

Eric en Claudia zijn gek op reizen en gek op Afrika. Het liefst gaan ze op de bonnefooi, met jeep en daktent. Op hun reisblog <a href="https://ctheworld.nl/" target="_blank" rel="noopener">ctheworld</a> delen ze tips and tricks over de avontuurlijke bestemmingen die zij bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *