Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

3 hoogtepunten van een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ga op reis naar de Verenigde Arabische Emiraten en bezoek de twee zeer grote en moderne metropolen: Abu Dhabi en Dubai. Deze wereldsteden hebben zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en zijn uitgegroeid tot prachtige reisbestemmingen. Laat je overdonderen door de schoonheid van de Emiraten, bezoek prachtige bezienswaardigheden en bevind je op waanzinnige hoogte. Dit zijn onze drie hoogtepunten van een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten:

Bewonder ’s werelds duurste moskee

Een van mooiste bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan Abu Dhabi is de Sheikh Zayed Grand Mosque, de duurste moskee ter wereld. De prachtige witte uitstraling van het gebouw tegen de blauwe lucht creëert een oogverblindend geheel.

De entree van de moskee loopt via een ondergrondse tunnel. Zodra je eenmaal bovengronds bent, sta je recht voor de imposante moskee. Vanaf hier maak je een wandeling langs het prachtige binnenplein. Onderweg loop je langs meerdere plekken vanwaar je foto’s kan nemen. Kijk je ogen uit, want het ene schitterende detail volgt na het andere. De pilaren zijn versierd met kleurrijke mozaïek. Het marmeren binnenplein heeft prachtige ingelegde bloemfiguren en overal door de moskee zie je gouden details schitteren.

Je kunt de Sheikh Zayed Grand Mosque elke dag van de week bezoeken, maar op vrijdag is de moskee vanaf het einde van de middag pas open voor toeristen.

Geniet van panoramische uitzichten over Dubai

Aan de voet van ’s werelds hoogste gebouw (828 meter) staan is onwerkelijk. Een gebouw zo hoog en toch zo stabiel! En ook het design is prachtig. De Burj Khalifa steelt elke dag opnieuw de show in Dubai. Vanaf het observatiedeck geniet je van panoramische uitzichten over de stad, de zee en uitgestrekte zandvlaktes. Voel de wind door je haren waaien op een hoogte van 422 meter. Je bevindt je op level 124 en vanaf hier kan je met de trap nog één verdieping naar boven. Met een uitgebreider ticket kan je ook naar level 148, waar je gastvrij wordt ontvangen met een glas bubbels.

Bezoek de Burj Khalifa tegen het einde van de dag, net voor de zonsondergang. Een ondergaande zon creëert een prachtige oranje gloed over de stad, wat schitterende plaatjes oplevert. Na een bezoek aan de Burj Khalifa kan je doorlopen naar de Dubai Fontein waar om zes uur ’s avonds de watershow begint. Wat een spektakel om te zien hoe het water al swingend de lucht in gaat op het ritme van de muziek.

Laat je adrenaline stijgen tijdens een jeepsafari in de woestijn van Abu Dhabi

Met een 4×4 jeep door de woestijn scheuren is echt iets voor op je bucketlist. Wat een waanzinnig avontuur zal je te wachten staan! Vanuit Abu Dhabi ben je met een uurtje rijden in de uitgestrekte zandvlaktes en waan jij je in totaal andere wereld. Tijdens een korte stop waarbij je zelf over de zandheuvels kan wandelen, worden de banden ontdaan van lucht zodat ze later tijdens de safari meer grip hebben op het mulle zand.

Zodra het avontuur kan beginnen, gaan de riemen vast en wordt de GoPro op het dashboard geïnstalleerd. Tijdens een woestijnsafari manoeuvreer je over de grootste zandheuvels, glijd je achterstevoren naar beneden en zie je enorme zandgolven oplaten. Je adrenaline stijgt gegarandeerd met de minuut. Na afloop van de jeepsafari kun je bijkomen in een prachtige locatie midden in de woestijn. Hier zul je genieten van lokale gerechten, kun je met sandboarden over de woestijnheuvels en afkoelen in het mooi aangelegde zwembad. Een woestijnsafari in Abu Dhabi is een fantastische ervaring!

Geschreven door:

Lois en Naomi

Lois en Naomi

Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander zijn altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekken en nieuwe ervaringen. "De wereld biedt onwijs veel moois, maar wanneer wij moeten kiezen uit onze favoriete landen dan staan Australië en Colombia bovenaan!"
Lois en Naomi

Lois en Naomi

Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander zijn altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekken en nieuwe ervaringen. "De wereld biedt onwijs veel moois, maar wanneer wij moeten kiezen uit onze favoriete landen dan staan Australië en Colombia bovenaan!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *