Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Fijne tips voor wereldwijde wellness belevenissen

Hou je van reizen en geniet je graag van wellness? Dan is een vakantie met wellness thema precies wat bij je past! Als je je er eenmaal in verdiept dan ontdek je dat de wondere wereld van wellness nog groter is dan je misschien in eerste instantie dacht.

Er zijn zoveel fijne wellness plekken op de wereld! Dat kunnen de mooiste en meest afgelegen wellness resorts zijn, of oases van rust midden in een hectische stad, rustgevende plekken voor een retreat, fijne yoga bestemmingen, bijzondere sauna’s ter wereld en lokale behandelingen die je beslist eens moet proberen. Uit al onze originele wellness ideeën selecteerden wij 5 tips van mooie wellness spots op de wereld die wij graag met je delen!

Breng je vakantie door in de mooiste wellness hotels van Sri Lanka

Wuivende palmbomen, witte stranden, luxueuze wellness hotels en fijne wellness behandelingen. Dat krijg je als je kiest voor een luxe rondreis door Sri Lanka met wellness tintje. Zodra je in de hoofdstad Colombo arriveert kan je al even bijkomen van de vlucht in een urban spa hotel midden in de stad.

Vervolg je rondreis naar de kust en verblijf in het super de luxe wellness hotel Amanwella met privé strand. Of ga je liever naar het sinds een jaar geopende Tabula Rasa Resort van een Nederlands stel op de heuvel nabij Galle? Dan kan je je laten vertroetelen in een wellness bad en zie je als je je ogen opent misschien wel de apen door de bomen springen.

Relaxen in bad van Tabula Rasa Wellness Resort
Relaxen in het Tabula Rasa Wellness Resort

Een massage aan het strand in Thailand

Wie is er niet in Thailand geweest? Voor veel mensen start een rondreis Thailand in Bangkok of in het zuiden als men vliegt op Phuket. Een onontdekte parel is het niet, maar weinig reizigers kiezen ervoor om alleen naar het oosten te gaan. Wij kozen er wel voor en genoten van een wellness vakantie in Bangkok in combinatie met een bezoek aan de eilanden Koh Kood, Koh Mak en Ko Chang. Leuk om te weten is dat je dan ook niet ver van de grens met Cambodja zit.

Op Koh Mak verbleven wij in een heerlijke bungalow aan het strand in het Lazy Day Resort. Het is een kleinschalig resort waar je in alle rust kan genieten. Op het strand zijn twee luxe strandhutten waar je samen met je partner kan genieten van een welverdiende massage bij zonsondergang.

Massagetafels aan het strand
Massage bij het Lazy Day Resort Koh Mak

Western Wellness in Texas

Voor een wellness vakantie naar Texas? Ik hoor je denken, maar het kan zeker! Ik genoot van een rondreis door Texas en genoot onderweg van allerlei wellness. Zo kan je in het alcoholvrije stadje Graham naar een resortranch, de Wildcatter Ranch. Ik geniet rustig op de veranda in mijn houten schommelstoel en kijk uit over de prairie waar de paarden grazen. Ik wacht geduldig tot het tijd is om naar de blokhut naast het zwembad te gaan voor een lichaamsmassage.

Tijdens mijn weekend bezoek aan Dallas laat ik mijzelf verwennen bij Omni Hotel met een wellness behandeling. Geen country deuntjes hier maar heerlijke panfluitmuziek om helemaal zen te worden. In Nederland is een Cryo Spa trouwens nog niet zo populair, behalve bij sporters, maar hier in Dallas zie je er velen. Daarna kan je gelijk naar de Dry Bar, dan zit je haar ook weer goed.

Vrouw geniet van het uitzicht vanuit het zwembad
Relaxen op de Wildcatter ranch

Dompel jezelf onder in een warmwaterbron

Heerlijk vind ik het genieten in een warmwaterbron. Ik bezocht er tientallen in IJsland, ging douchen onder een warme waterval in Canada en badderde in een vallei in Italië. Veel mensen weten niet dat de regio Toscane maar liefst zes warmwaterbronnen telt. En in één daarvan kan je zelfs gratis genieten van het heilzame water. Op een paar kilometer afstand is er een fijn wellness resort te vinden, Terme di Saturnia.

Tijdens mijn rondreis in Turkije ontdekte ik dat er in de regio maar liefst 19 warmwaterbronnen zijn. Ze zeggen dat in een van de baden waar ik badderde vroeger Cleopatra ronddobberde, mooi verhaal toch? En wist jij dat wij zelfs in Nederland eigen warmwaterbronnen hebben? Je kan onder andere ontspannen in thermaal water bij Thermen Bad Nieuweschans in Groningen en bij Thermae 2000 in Valkenburg.

Ga je naar Idaho in de USA op vakantie? Zorg dat je er bent tijdens het Fire & Ice Winter Fest en spring in de warmwaterbronnen!

Mensen genieten van Wellness in Toscane
Wellness in Toscane

Huur een sauna boot in Finland

Ik vind Fins Lapland een magische bestemming! Hoewel veel reizigers naar Lapland reizen in de winter kan ik je ook aanraden om eens tijdens de Ruka te gaan, oftewel het begin van de herfst. Want als je enige reden is om naar Finland te reizen voor het Noorderlicht dan is deze tijd ook een kans waard. Ik zag namelijk drie dagen op rij het Noorderlicht en het voordeel van een bezoek aan het einde van de zomer is dat het Noorderlicht dan reflecteert in de meren, die in de winter uiteraard bevroren zijn.
De Finnen weten wat wellness is, ze hebben niet voor niets meer sauna’s dan inwoners! Vroeger werden kinderen op afgelegen plekken zelfs geboren in een sauna. Mijn tip? Reis naar de regio Posio in Fins Lapland en kies voor de ‘Sauna Boat Experience’.

Saunaboot in Fins Lapland

Geschreven door:

Henriëtte Bokslag

Henriëtte Bokslag

Henriëtte Bokslag is een reis- en wellness liefhebber. Zij schrijft over haar persoonlijke reis avonturen op Travelaroundwithme.com. Al haar wereldwijde wellness tips deelt ze op WellnessSpots.com.
Henriëtte Bokslag

Henriëtte Bokslag

Henriëtte Bokslag is een reis- en wellness liefhebber. Zij schrijft over haar persoonlijke reis avonturen op Travelaroundwithme.com. Al haar wereldwijde wellness tips deelt ze op WellnessSpots.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.