Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

5 hoogtepunten van Singapore die je niet mag missen tijdens een stopover

Singapore ligt in het hart van Zuidoost-Azië en is hiermee een van de belangrijkste vlieghubs van dit werelddeel. Wanneer je op doorreis bent, neem enkele dagen de tijd om deze stad van de toekomst te bekijken en alvast te wennen aan het tijdsverschil. Singapore is Aziatisch met westerse gemakken en daardoor een goed en gemakkelijk begin van je reis door Azië. Er is veel te doen en te zien in deze wereldstad. Hieronder vijf absolute hoogtepunten van Singapore.

De Marina Bay

Heb je maar een korte stopover in Singapore, dan is een bezoekje aan de Marina Bay een must. Dit is namelijk het hart van Singapore. Geniet van de prachtige skyline van de stad, maak een ritje in de Singapore Flyer, vergaap je aan de onbetaalbare winkels in het Marina Bay Sands hotel of maak een grappige selfie bij de mascotte van de stad, de Merlion. De Marina Bay en omliggende stadsgedeeltes zijn ook vanaf het water te bewonderen door een ritje op een Sampam, een traditionele Chinese boot, te nemen.

In de avonduren slaapt dit gedeelte van de stad niet. In tegendeel, aan het einde van de middag openen diverse rooftopbars zoals 1-Altitude en Cé La Vi hun deuren. Geniet van een prachtige Aziatische zonsondergang en zie hoe de lichtjes van de stad langzaam aan gaan. Daarnaast mag je de Spectra Light Show niet missen. Deze wordt gehouden op het water van de Marina Bay. Een mooie licht, geluid en lasershow.

De Marina Bay
De Marina Bay

Gardens by the Bay

Wie Singapore googelt ziet of foto’s van de Marina Bay Sands hotel of foto’s van vreemde stalen bomen. De bomen van de Supertree Grove zijn bedekt met zonnepanelen en zorgen voor verlichting, het absorberen van regenwater en bezit een speciaal koelingssysteem. De stalen bomen zijn ook bedekt met exotische planten wat zorgt voor een bijzonder ecosysteem. Elke avond wordt ook hier een sound and light show gegeven. De bomen dansen op verschillende muziekgenres.

Gardens by the Bay bestaat niet alleen uit futuristische bomen maar ook diverse tuinen en twee grote domes: De Flower Dome is de grootste glazen kas van de wereld. Hier vind je bijzondere bomen en planten van over de hele wereld. In het Cloud Forest is een regenwoud nagebootst met een prachtige waterval. De ‘berg’ is te beklimmen en om de zoveel tijd wordt er een mist verspreid wat een heel mysterieus effect geeft. Perfect voor mooie foto’s!

Gardens by the Bay

Chinatown

Een van de leukste en levendigste wijken van Singapore is toch wel Chinatown. Stap terug in de tijd toen Singapore nog volledig bestond uit leuke shophouses en kleine straatjes.

Het hoogtepunt van deze wijk is de Buddha Tooth Relic Temple, een van de mooiste pronkstukken van de stad. Naar men zegt ligt hier een tand van Buddha. Zorg ervoor dat je bedekkende kleding draagt wanneer je alle verdiepingen van de tempel bezoekt. In de kelder kun je een vegetarisch lunch eten op basis van donatie. Eet je liever ergens anders, vermeng je dan met de locals in het Maxwell Hawker Centre of eet bij het Michelinsterstalletje in het Chinatown Complex Food Centre.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Chinatown en Singapore dan is een bezoek aan het Heritage Centre een must. Je wordt meegenomen door de geschiedenis van Singapore en je zult versteld staan hoeveel de stad veranderd is in een relatief korte tijd. Chinatown is overigens ook een van de beste wijken om leuke souvenirs in te slaan tegen relatief goede prijzen. Zorg er dus voor dat je genoeg cash op zak hebt.

De Buddha Tooth Relic Temple in Chinatown

Little India

Little India is net India, maar dan een stuk schoner! Wanneer je de wijk in loopt komen de heerlijke geuren van wierook, overheerlijke curries en bloemenkransen je tegemoet. Puja’s vullen de straten met trommelmuziek. De wijk is bezaaid met de kleurrijke muurschilderingen en gezellige terrasjes. Kleine straatkraampjes verkopen fruit, bloemenkransen en de meest uiteenlopende Indiase snacks. Voor traditioneel Indiaas eten ga je naar het Tekka Centre. Het zal lastig kiezen worden met al die lekkere murtabak, curries, naanbroden, samosa’s, biryanimaaltijden en paratha’s.

Little India kun je niet verlaten zonder een van de vele tempels te bezoeken. Bezoek de Sri Veeramakaliammanl, de Sri Srinivasa Perumal of de oudste tempel van Singapore, de Sri Mariamman. De laatste tempel ligt net buiten het centrum van Little India. Zorg ervoor dat je bedekkende kleding draagt bij het bezoeken van een tempel.

Net als Chinatown heeft ook Little India een eigen Heritage Centre waar je dus meer te weten komt over de Indiaanse populatie in Singapore. Hou je meer van shoppen dan is het Mustafa Centre the place to be. In dit gigantische winkelcentrum vind je werkelijk alles wat je nodig hebt. Voor een perfecte Instagram foto stop je bij het kleurrijke House of Tan Teng Niah.

Kraam met bloemenkransen in Little India
Kraam met bloemenkransen in Little India

Kampong Glam

Kampong Glam staat bekend als de moslimwijk van Singapore. Het pronkstuk van deze wijk is de prachtige Sultan Mosque uit 1829. Het lijkt net of je helemaal ergens anders bent. De moskee is open voor bezoekers op bepaalde tijden van de dag, buiten de gebedstijden. Zorg ervoor dat je passend gekleed bent.

Ben je op zoek naar lekker Mediterraans eten, dan ben je hier aan het goede adres! Geniet op een terrasje van de heerlijkste broodjes of schotels met zicht op de prachtige moskee. Kampong Glam bestaat ook uit supergezellige en hippe straatjes zoals Haji Lane en Arab Street. Kleurrijke muurschilderingen, shophouses, gezellige terrasjes en leuke boetiekjes wisselen elkaar af.

Wat meer cultuur opsnuiven doe je in het Malay Heritage Centre. Hier kom je meer te weten over de Maleisische gemeenschap van Singapore. In een voormalig paleis van de sultan lees je over de geschiedenis, de cultuur en tradities van de Maleisische populatie.

Sultan Mosque in Kampong Glam

Ben je benieuwd hoeveel het kost om naar Singapore te vliegen? Bekijk dan de recente deals die we hebben gevonden naar deze metropool of gebruik de zoekmachine.

Geschreven door:

Karin Callaars

Karin Callaars

Karin woont al sinds 2014 in het buitenland. Na vier jaar Amerika is ze verhuisd naar Singapore. Samen met haar man duikt en eet ze heel Azië door. Op haar website <a href="https://kaatkeepsgoing.nl/">Kaat Keeps Going</a> deelt ze niet alleen leuke reistips maar ook uitgebreid expatadvies. Karins favoriete bestemming is Australië.
Karin Callaars

Karin Callaars

Karin woont al sinds 2014 in het buitenland. Na vier jaar Amerika is ze verhuisd naar Singapore. Samen met haar man duikt en eet ze heel Azië door. Op haar website <a href="https://kaatkeepsgoing.nl/">Kaat Keeps Going</a> deelt ze niet alleen leuke reistips maar ook uitgebreid expatadvies. Karins favoriete bestemming is Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *