Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

De mooiste plekken op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Op menig bucketlist prijkt een reis door Nieuw-Zeeland hoog bovenaan. Dat was ook bij ons het geval en daarom besloten we, ondanks dat het een flinke hap uit ons reisbudget zou zijn, om tijdens onze wereldreis 6 weken door Nieuw-Zeeland te reizen. Een goede keuze, want wat is Nieuw-Zeeland mooi!

Het land bestaat uit twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Zuidereiland is met besneeuwde bergen, felblauwe meren en grote fjorden wat ruiger dan het Noordereiland. Maar wat zijn nou de mooiste plekken van het Zuidereiland?

1. Milford Sound

In het zuidwesten van het eiland ligt een gebied met ontzettend veel fjorden. Milford Sound is de bekendste fjord van Nieuw-Zeeland en zonder twijfel een natuurspektakel. Je ontdekt de grootsheid en de watervallen in de fjord het beste door een boottrip door Milford Sound te maken. Aanrader!

Extra tip: Als je over de Milford Road naar Milford Sound rijdt, kom je nog veel andere mooie plekken tegen. Vooral Lake Marian is prachtig!

2. Roys Peak

We hebben al heel wat uitzichtpunten gezien, maar van het uitzicht bij Roys Peak valt je mond echt open. Roys Peak ligt vlakbij het gezellige stadje Wanaka en is de klim van ruim 1.200 hoogtemeters (ja, dat lees je goed. 1.200 hoogtemeters!) echt waard. Op een foto is deze plek al adembenemend, moet je nagaan als je er zelf staat en er met je eigen ogen naar kijkt!

Roys Peak Wanaka

3. Mount Cook National Park

Mount Cook is met een hoogte van 3.724 meter boven zeeniveau een letterlijk, maar ook figuurlijk, hoogtepunt in Nieuw-Zeeland. De met sneeuw bedekte top en het felblauwe Lake Pukaki ervoor maken het landschap hier een onwerkelijk mooi geheel. Je hebt verschillende hikes in het Mount Cook National Park en ze leiden allemaal naar prachtige plekken, maar de Hooker Valley Track is onze favoriet.

Mount Cook

4. Lake Tekapo

Als we Lake Tekapo voor het eerst zien, zetten we gelijk de campervan aan de kant en halen we onze camera uit de tas. Zo’n blauw meer hebben we nog nooit gezien. Wauw! De omringende, bruingekleurde bergen maken het landschap nog spectaculairder. Kers op de taart: als het donker wordt, is het schouwspel van de natuur nog niet voorbij. De sterrenhemel bij Lake Tekapo is waanzinnig!

Lake Tekapo

5. Arthur’s Pass

Arthur’s Pass is een bergroute van Christchurch naar Greymouth en is door ons uitgeroepen tot één van de mooiste wegen van Nieuw-Zeeland. De bergen, de kleuren, de sneeuw op de bergtoppen, dit is een landschap voor een ansichtkaart.

Arthur’s Pass

6. Abel Tasman National Park

En is er dan ook iets anders te zien op het Zuidereiland dan bergen en meren? Ja, zeker weten! In het Abel Tasman National Park vind je hele mooie baaien en stranden. Anchorage Bay en Stilwell Bay zijn wat ons betreft de topplekken in het park.

En dan hebben we nog zeker niet alles wat de moeite waard is op het Zuidereiland benoemd. De regio The Catlins is heerlijk voor een roadtrip en wijnliefhebbers (zoals wij) mogen Marlborough in het noorden van het Zuidereiland ook niet missen. Hier kun je de beste wijnen van Nieuw-Zeeland proeven! Kortom, het Zuidereiland zit vol hoogtepunten. Van een reis over dit eiland zul je nog lang nagenieten!

Geschreven door:

Djura

Djura

Djura is op en top reisfanaat en deelt haar reiservaringen en tips op haar blog <a href="http://www.travly.nl" target="_blank" rel="noopener">Travly</a>. Ze maakte een wereldreis van ruim een jaar met haar vriend en heeft inmiddels meer dan 30 landen bezocht. Nieuwe bestemmingen ontdekken is haar favoriete bezigheid, dat kan dichtbij of aan de andere kant van de wereld zijn.
Djura

Djura

Djura is op en top reisfanaat en deelt haar reiservaringen en tips op haar blog <a href="http://www.travly.nl" target="_blank" rel="noopener">Travly</a>. Ze maakte een wereldreis van ruim een jaar met haar vriend en heeft inmiddels meer dan 30 landen bezocht. Nieuwe bestemmingen ontdekken is haar favoriete bezigheid, dat kan dichtbij of aan de andere kant van de wereld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *