Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

5 onbekende plekken in Costa Rica die je eigenlijk niet mag missen

Costa Rica staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook als een land dat vrij toeristisch is. Volg de standaardroutes en je komt gegarandeerd alleen op de populaire bestemmingen terecht. Gelukkig zijn er ook nog heel veel onbekende plekken in Costa Rica die de moeite meer dan waard zijn. Het mooiste is om met een huurauto het land te verkennen, eventueel met daktent voor het ultieme gevoel van vrijheid. Kijk iets verder en je kunt de verborgen parels van dit wonderschone land vinden. Hier heb ik alvast vijf onbekende bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Dos Brazos

Het kleine goudmijnersdorp Dos Brazos ligt in het zuiden op het schiereiland Osa. Inmiddels is de goudkoorts voorbij en proberen de inwoners zich te richten op het ecotoerisme. Diverse accommodaties zijn opgericht maar het dorp voelt nog steeds verre van toeristisch aan. Maak zelfstandig mooie wandelingen in de omgeving. Je begeeft je al snel in het bosreservaat Golfo Dulce dat weer grenst aan het nationale park Corcovado. Luister naar alle geluiden en kijk welke wilde dieren je tegenkomt. Mijn aanrader is het Bolita Rainforest Hostel. Dit hostel is niet zo makkelijk te bereiken en je bent hier dus écht midden in de natuur. Een waanzinnig mooie ervaring.

Hiken in Dos Brazos in Costa Rica
Hiken in Dos Brazos

Waterval Eco Chontales

Heb je zin in een mooie ‘off the beaten path’ roadtrip en verblijf je in de omgeving van Dominical? Kies dan voor de waterval Eco Chontales. Over de onverharde weg van 12 kilometer kun je genieten van de mooie vergezichten in het heuvellandschap. Alleen de Costa Ricanen kennen deze plek, onder de toeristen is deze niet bekend. Het mooiste is om in de regenperiode te gaan als het water naar beneden dendert. Je voelt je klein in een ongerepte omgeving. Het is een stukje lopen vanaf de parkeerplaats, zorg voor schoenen met een goede grip. Let op dat je de goede route neemt naar de waterval toe. Rijd vanaf Dominical naar de watervallen Nauyaca. Blijf de weg volgen in de richting van San Isidro de el General en na een paar kilometer zie je de afslag voor de laatste 12 kilometer richting de waterval.

De waterval Eco Chontales is een nog vrij onbekende plek in Costa Rica
Waterval Eco Chontales

Playa Coyote

Kies samen met de brulapen voor een siësta op Playa Coyote. Gelegen tussen de bekende bestemmingen Santa Teresa en Sámara worden de stranden van Playa Coyote en omgeving vaak overgeslagen. Ideaal dus voor degene die graag een ongerept strand voor zich alleen wil hebben. Ga hier wildkamperen of kies voor Hostel Alouatta. Dit kleinschalige hostel met safaritenten is geopend vanaf november tot begin april en de eigenaren helpen je graag op weg. Ook kun je hier vragen naar surflessen of onderweg even stoppen voor een sapje.

Thermale baden Eco Termales Quepos

In de omgeving van Dominical vind je het dorpje Dos Bocas met de thermale baden Eco Termales Quepos. Verlaat de geasfalteerde hoofdweg en reis langs de jungle en de rivier op naar het platteland van Costa Rica. Op deze kleinschalige locatie zijn vijf baden gemaakt met verschillende temperaturen. De warmste bron is ongeveer 37 graden. Warmer is het water niet omdat hier geen vulkaan in de buurt is. Des te bijzonder is het dat er op deze plek bronnen te vinden zijn. Men zegt dat er een breuklijn loopt daar waar de rivier is en dat daardoor het warme water naar boven kan komen. Bezoek Eco Termales Quepos door de week of vroeg op de dag om de eventuele drukte in de weekenden te vermijden. Volg niet Google Maps als je zelf rijdt, want die stuurt je de verkeerde kant op. Gebruik Waze of Maps.me voor de kortste en best begaanbare route. Je kunt hier ook kamperen.

Thermale baden Eco Termales Quepos Costa Rica
Thermale baden Eco Termales Quepos

Playa Linda

Strand, palmbomen op de achtergrond en een prachtige zonsondergang. Wat wil je nog meer? Playa Linda is geliefd onder de lokale bevolking. Alles wordt van huis meegenomen om samen met familie en vrienden een leuke middag te hebben op het strand, van de hangmatten tot aan de barbecue. Gelukkig is Playa Linda niet klein en kun je net zolang langs de palmbomen blijven rijden tot je een mooi plekje voor jezelf hebt. Hier heb je de ruimte. De Costa Ricanen gaan hier vooral heen in de weekenden en tijdens de vakanties. Diverse eetgelegenheden en een aantal accommodaties vind je in het nabijgelegen stranddorp Matapalo. In de regenperiode komen hier schildpadden aan land, bij de vrijwilligersorganisatie kun je tours reserveren. Ook voor de weg naar Playa Linda kun je beter Maps.me of Waze gebruiken in plaats van Google Maps.

Playa Linda, een nog onbekend strand
Playa Linda

Geschreven door:

Anouk

Anouk

Anouk woont sinds 2017 in Costa Rica. Samen met haar Costa Ricaanse man woont ze in een dorpje op het platteland waar ze een kleine lodge zijn begonnen. Langzaamaan verkent ze de rest van dit mooie land waarbij ze een voorkeur heeft voor bestemmingen buiten de gebaande paden. Haar ervaringen en tips deelt ze op <a href="https://bestemmingpuravida.nl/" target="_blank" rel="noopener">Bestemming Pura Vida</a>.
Anouk

Anouk

Anouk woont sinds 2017 in Costa Rica. Samen met haar Costa Ricaanse man woont ze in een dorpje op het platteland waar ze een kleine lodge zijn begonnen. Langzaamaan verkent ze de rest van dit mooie land waarbij ze een voorkeur heeft voor bestemmingen buiten de gebaande paden. Haar ervaringen en tips deelt ze op <a href="https://bestemmingpuravida.nl/" target="_blank" rel="noopener">Bestemming Pura Vida</a>.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *