Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Vliegtickets boeken tijdens de corona crisis – Waar moet je op letten?

Door de uitbraak van COVID-19 ligt de passagiersluchtvaart wereldwijd nagenoeg stil. Zo nam het aantal vluchten in Europa in april met maar liefst 90% af. Toch kijken steeds meer mensen alweer vooruit naar de tijd dat er weer gevlogen kan worden. Omdat niemand er zeker van is wanneer dat precies zal zijn, is een ticket boeken in deze tijd toch echt even anders dan normaal. We informeren je hieronder over wat er gebeurd als je nu een ticket boekt, maar je vlucht later geannuleerd wordt of de luchtvaartmaatschappij failliet gaat en hoe je je hiertegen het beste kunt indekken.

Wat gebeurt er als mijn vlucht geannuleerd wordt?

De meeste maatschappijen bieden momenteel zeer flexibele voorwaarden voor het omboeken van een ticket. Deze voorwaarden verschillen per maatschappij. Mogelijkheden lopen uiteen van gratis omboeken bij annulering van je vlucht tot een voucher die 12 maanden geldig is bij meerdere maatschappijen. De voorwaarden veranderen mee met huidige situatie, dus het is belangrijk de meest recente informatie te checken voordat je boekt. Wij zullen je hier per vliegticketdeal die we plaatsen zo goed mogelijk over informeren.

Wat als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat?

Je hebt een vlucht geboekt voor oktober, of je hebt een voucher gekregen voor je geannuleerde vlucht, maar voor het zover is gaat de luchtvaartmaatschappij failliet. Wat dan? In het beste geval wordt je ticket overgenomen door een andere maatschappij. Bij losse vliegtickets is er geen overkoepelende organisatie die garant staat voor vouchers of boekingen zoals dat bij pakketreizen wel het geval is. Bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij ben je dus in principe je geld kwijt, maar je kunt twee dingen doen om dat te voorkomen.

Creditcard

Gebruik een creditcard bij het boeken van je ticket. Dit is de belangrijkste tip en als je de mogelijkheid hebt moet je dit absoluut doen. Een betaling met je VISA of Mastercard komt met een aflevergarantie. Dat houdt in dat je je geld kunt terugkrijgen als een product niet, niet op tijd of verkeerd is geleverd. Onder deze garantie valt ook het faillissement van een luchtvaartmaatschappij. Krijg je geen geld of voucher van de luchtvaartmaatschappij en heb je geen verzekering die de schade dekt, dan kun je je dus melden bij je creditcardmaatschappij.

Vliegticketgarantie

Online Ticket Aanbieders (OTA’s) fungeren als tussenpersonen tussen jou en de vliegtuigmaatschappij. Sommige van deze OTA’s bieden je tijdens het boeken van je ticket de mogelijkheid om een vliegticketverzekering af te sluiten. Dit is niet hetzelfde als een reis- of annuleringsverzekering. Je reis of annuleringsverzekering dekt over het algemeen geen faillissement, een vliegticketverzekering wel. Lees uiteraard grondig de voorwaarden voordat je zo’n verzekering afsluit om er zeker van te zijn waarvoor je gedekt bent.

Mis je nog informatie? Laat het ons weten. 

Geschreven door:

Martijn

Martijn

Martijn haalt een kick uit het vinden van goede vliegticketdeals en is de initiatiefnemer van TicketTipper.nl. Hij houdt van hiken en zoekt graag de zee op. Zijn favoriete reisbestemmingen tot nu toe zijn Mongolië en Nepal.
Martijn

Martijn

Martijn haalt een kick uit het vinden van goede vliegticketdeals en is de initiatiefnemer van TicketTipper.nl. Hij houdt van hiken en zoekt graag de zee op. Zijn favoriete reisbestemmingen tot nu toe zijn Mongolië en Nepal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *