Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Wat is een Error Fare en hoe vind je zo’n vliegticket?

Je hebt de term Error Fare wel eens voorbij horen komen, maar wat is het nu precies? Letterlijk vertaald betekent het ‘fout tarief’. Het is simpelweg een vliegticket dat om een of andere reden niet juist geprijsd is. Dit kan betekenen dat het ticket nog maar een fractie van de werkelijke prijs kost. In veel gevallen is de vlucht wel gewoon te boeken, wat het natuurlijk een erg interessant fenomeen maakt.

Bekijk direct de laatste Error Fares >

Neem als voorbeeld een ticket naar New York. De goedkoopste tickets beginnen normaal gesproken bij zo’n €329 voor een retourtje. Tijdens een hele goede aanbieding zou deze misschien nog iets lager kunnen zijn, maar wanneer je ineens een retourtje New York kunt boeken voor maar €81, dan moet het wel een Error Fare zijn.

Een Error Fare is meestal maar even te boeken. Vanaf 5 minuten tot een dag, al duren ze zelden langer dan een paar uur. Zodra de fout ontdekt is, wordt deze snel weer hersteld. Daarom is het belangrijk direct in actie te komen als er eentje beschikbaar is. Check of de bestemming je aanspreekt en welke data je uitkomen en boek vervolgens direct. Ieder moment dat je overlegt, nadenkt of aan het twijfelen bent is de kans groter dat hij alweer verdwenen is.

Voorbeeld Error Fare New York
Voorbeeld Error Fare New York

Hoe wordt een Error Fare veroorzaakt?

Een Error Fare kan zowel door een menselijke fout als door de computer veroorzaakt worden. Een menselijke fout kan zo simpel zijn als iemand die per ongeluk de verkeerde prijs intypt of vluchten door elkaar haalt.

Bij computersystemen gaat het vaak fout wanneer er vluchten met elkaar gecombineerd worden. Een vliegticket bestaat uit veel verschillende componenten, waarvan de brandstoftoeslag en belastingen vaak het grootste deel uitmaken. Zo is een veelvoorkomende fout het wegvallen van één of meerdere van deze componenten bij het combineren van verschillende vluchten. Hierdoor blijft er maar weinig van de prijs over.

Een fout kan gemaakt worden bij de luchtvaartmaatschappij of bij de ticketaanbieder zelf. Wanneer het foutieve tarief door de luchtvaartmaatschappij wordt veroorzaakt zijn er meerdere ticketaanbieders (zoals bijv. Budgetair, Schipholtickets, Expedia) die het foute tarief aanbieden. Maakt de ticketaanbieder zelf de fout, dan kun je het foutief geprijsde ticket alleen bij die specifieke aanbieder kopen. De kans dat je het ticket ook daadwerkelijk ontvangt is een stuk groter wanneer de Error Fare bij meerdere aanbieders te boeken is.

Voorbeeld Error Fare Singapore
Voorbeeld Error Fare Singapore

Wat te doen na het boeken

Niet alle Error Fares worden ook daadwerkelijk gehonoreerd door de ticketaanbieder of luchtvaartmaatschappij. De grootste en belangrijkste stap is dat je na het boeken van het foutieve tarief ook daadwerkelijk je e-ticket ontvangt. Heb je hem binnen gekregen dan is de kans erg groot dat je goed zit. Je moet echter altijd rekening houden met de kans dat je ticket na uitgifte alsnog geannuleerd wordt.

Stel het maken van verdere boekingen zoals accommodatie of aansluitende vluchten dus nog even uit. Wij raden aan minimaal 72 uur te wachten. Je kunt na een of twee weken de vliegmaatschappij bellen om te checken of alles in orde is. Doe dit niet eerder, want zo vergroot je alleen maar de kans dat het niet doorgaat. Maak je geen zorgen, mocht je de pech hebben dat je je ticket niet krijgt of hij toch nog geannuleerd wordt dan krijg je je geld gewoon terug.

Voorbeeld Error Fare naar Nicaragua
Voorbeeld Error Fare naar Nicaragua

Hoe vind je een Error Fare?

Zoals hierboven uitgelegd is een Error Fare een fout, een onregelmatigheid die plotseling verschijnt. Dit maakt de kans om toevallig een Error Fare tegen te komen erg klein. Gelukkig zoekt TicketTipper.nl dagelijks de krochten van het internet af op zoek naar goede aanbiedingen en Error Fares. Zodra we er een tegenkomen plaatsen we deze direct. Kijk hier voor een verzameling van door ons geplaatste Error Fares.

De beste manier om geen Error Fare te missen is je in te schrijven voor een Deal Alert. Daarnaast zijn we te volgen via Facebook, Instagram en hebben we een nieuwsbrief.

Zelf zoeken naar een Error Fare
Wil je toch graag zelf naar een Error Fare zoeken? De meest simpele methode is zoeken via vergelijkingssite is Skyscanner. Als je de link volgt zul je zien dat we alleen Amsterdam als vertrekpunt hebben opgegeven, de bestemming en data laten we open. Op deze manier krijg je een lijst met vanaf-prijzen voor vrijwel alle bestemmingen. Loop langzaam door deze lijst heen tot je een bedrag tegenkomt wat gewoon niet kán kloppen.

Er zitten wel enkele haken en ogen aan deze methode. Skyscanner moet een ontzettende hoeveelheid data verwerken. Hierdoor zijn niet altijd alle prijzen up-to-date. Zo kan het zijn dat een Error Fare helemaal niet in het overzicht verschijnt of juist een aantal dagen in het overzicht blijft staan, terwijl deze allang niet meer te boeken is. Dat gezegd hebbende blijft Skyscanner, na het volgen van onze blog, de beste zoekmachine op het internet voor het vinden van een Error Fare.

Geschreven door:

Martijn

Martijn

Martijn haalt een kick uit het vinden van goede vliegticketdeals en is de initiatiefnemer van TicketTipper.nl. Hij houdt van hiken en zoekt graag de zee op. Zijn favoriete reisbestemmingen tot nu toe zijn Mongolië en Nepal.
Martijn

Martijn

Martijn haalt een kick uit het vinden van goede vliegticketdeals en is de initiatiefnemer van TicketTipper.nl. Hij houdt van hiken en zoekt graag de zee op. Zijn favoriete reisbestemmingen tot nu toe zijn Mongolië en Nepal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *