Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkope vliegtickets Mexico

Op zoek naar goedkope vliegtickets Mexico? Op deze pagina vind je de laatste vliegticketdeals die we hebben gevonden naar dit veelzijdige land. Ook kun je je hieronder inschrijven voor een Deal Alert, zodat je de volgende keer direct een e-mail van ons krijgt als we goedkope tickets naar Mexico vinden.

Ontvang een melding bij een nieuwe Mexico deal!

Zit er even geen deal voor je bij? Zoek hier de laagste prijzen:

 

Vliegtickets Mexico

Lekker zonnig, mooie stranden, heerlijk eten, een geweldige natuur en enorm rijke cultuur. Mexico is niet voor niets al jaren een populair vakantieland. Het is een groot land, misschien wel groter dan je denkt, en er is een hoop te ontdekken.

Van de wereldstad vol contrasten Mexico-Stad, tot de parelwitte stranden van Tulum. Mexico heeft voor iedereen wel wat te bieden. En vliegtickets naar Mexico hoeven helemaal niet veel te kosten. Elke dag zoeken we voor jou naar goedkope vliegtickets Mexico zodat jij voor een prikkie het land kunt gaan ontdekken.

De beste deaks plaatsen wij op de website. Je hoeft alleen nog maar de link te volgen om je ticket te boeken. Voor je het weet lig jij te zonnebaden op het strand van Cancun!

Last Minute vliegtickets Mexico

We zoeken naar alle goedkope tickets dus vinden we soms ook Last Minute vliegtickets naar Mexico. Het is dan wel van belang dat je snel boekt want vaak zijn deze tickets snel weer weg. \

Wil je geen ticket missen, stel dan een Deal Alert in. Je hoeft dan niet elk uur van de dag TicketTipper.nl in de gaten te houden maar we geven een seintje als we een nieuw goedkoop ticket naar Mexico hebben gevonden.

Mexico

Mexico is een land van uitersten. Je vind er prachtige stranden met azuurblauwe zee maar ook enorme drukke, chaotische steden. De natuur en de cultuur van het land zijn het zeker waard om te ontdekken. Eeuwenoude Maya Nederzettingen, de ruige jungle, de viering van de dag van de doden. In Mexico ontdek je het allemaal.

Wat is er allemaal te zien in Mexico?

Cenotes

Cenotes zijn ondergrondse meren die worden gezien als heilige bronnen. Je vindt deze poelen in grotten in de streek Yucatan. Hier zijn er zo’n 1400 geregistreerd, maar er zijn er meer dan 3000. De inval van het licht van boven op het helderblauwe water onder de grond zorgt voor een mysterieus en sprookjesachtig schouwspel. Het woord cenote komt van het Maya-woord tso’ono’ot, wat afgrond betekent.

Mayacultuur

De Maya’s in Mexico waren een intelligent volk dat als precolumbiaanse beschaving als enige een compleet ontwikkeld schrift had. Bovendien blonken de Maya’s uit in kunst, architectuur, wiskunde, astronomie en zelfs recycling. Hoewel de klassieke Mayacultuur is uitgestorven bestaan Maya’s nog steeds en vind je nog heel veel invloeden van de deze cultuur.

Parelwitte stranden

Vooral rondom Yucatan kun je genieten van parelwitte stranden en helderblauwe zee. De Caribische kust is heerlijk om te genieten van een welverdiende vakantie. Met een cocktail of kokosnoot in je hand kun je genieten van de ondergaande zon.

Vooral het strand bij Tulum Pueblo is de moeite waard om te bezoeken. Deze hippe badplaats biedt niet alleen een fantastisch strand maar ook gezellige restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Je kunt dan meteen de archeologische vindplaats Tulum bezoeken.

Jungle

Een bezoek aan Palenque is één van de hoogtepunten van een reis naar Mexico. Hier vind je namelijk Mayaruïnes middenin de jungle. Ontdek de oude beschaving met het geluid van brulapen op de achtergrond. Een unieke ervaring. Het is er ook een stuk rustiger dan in het populaire Chitzen Itza (wat op de werelderfgoed lijst staat).

Eten in Mexico

Mais en bonen zijn de belangrijkste ingrediënten van de Mexicaanse keuken. Al eeuwenlang. Hou je van taco’s en tortilla’s dan zit je in Mexico natuurlijk helemaal goed. De maïsgerechten worden gevuld met gehakt of kip en groenten. Aan de kust is er natuurlijk ook een hoop verse vis te krijgen. Op tafel staat vaak een potje tabasco waarmee je zelf kunt bepalen hoe pittig je je eten maakt. Bij veel gerechten wordt ook guacamole geserveerd.

Beste reistijd Mexico

De maanden november tot en met april zijn de beste maanden om Mexico te bezoeken. Mexico kent namelijk niet seizoenen als herfst, lente, winter en zomer maar simpelweg een nat en een droog seizoen. In de maanden die we net noemden heb je de minste kans op neerslag maar dat betekent niet dat buiten die maanden je vakantie helemaal in het water zal vallen. Ook in het regenseizoen heb je namelijk heel veel uren dat het droog is. Als het regent, regent het hard en kort en meestal in de namiddag. Het hele jaar door heb je in Mexico lekkere temperaturen.

Handige links