Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Schiphol Airport

Goedkoop parkeren bij Schiphol Airport is zeker mogelijk. Maar waar ben je nu het goedkoopste uit? Hieronder zetten we de verschillende parkeeropties uiteen voor één week parkeren. We hebben ook nog wat mogelijkheden tot gratis parkeren toegevoegd.

Direct prijzen vergelijken >

Schiphol parkeren P1 en P3

Schiphol Smart Parking is de parkeer oplossing van Schiphol Airport zelf. De tarieven verschillen per parkeerterrein. P3 is het goedkoopste parkeerterrein met prijzen vanaf €63,50 voor de eerste week. Dit is op een terrrein buiten. P1 is met een prijs vanaf €125,50 het duurste, maar wel direct naast de vertrekhal. Vanaf P3 rijdt er dag en nacht om de tien minuten een shuttlebusje van en naar de luchthaven. Maar het kan goedkoper.

Goedkoop parkeren Schiphol

Wanneer je goedkoop wil parkeren bij Schiphol kun je het beste een parkeerplek zoeken via Vliegen en Parkeren. Op deze vergelijkingswebsite vind je vrijwel alle parkeeraanbieders en ben je eigenlijk altijd het goedkoopste uit.

Vul je gewenste datums in, en krijg automatisch de meest voordelige optie te zien. Op deze manier vonden we al een goedkope parkeerplek voor maar €43 voor de eerste week.

Voorbeeld goedkope parkeerplaats Schiphol

Park, Sleep & Fly Schiphol

Hoe langer je parkeert, hoe interessanter het wordt om eens naar een Park, Sleep & Fly arrangement te kijken. Vele hotels nabij Schiphol bieden deze aan. Je slaapt in het hotel, wordt heen en weer naar het vliegveld gebracht en laat je auto geparkeerd staan tot je weer terug bent van vakantie.

De goedkoopste Park, Sleep & Fly arrangementen vind je via TUI. Al vanaf €60 inclusief twee weken parkeren. Dat is bijna net zo goedkoop als alleen parkeren! Je hebt keuze uit verschillende hotels.

Park, Sleep & Fly Schiphol vanaf €60

Kort parkeren

Wanneer je alleen iemand wilt afzetten volg je de borden ‘Vertrekhal’, zo kom je vlak voor de terminal uit. Hier mag je uitstappen en bagage uitladen, maar niet parkeren. Dit geldt ook voor het ophalen, dan volg je de borden ‘Aankomsthal’ en vervolgens Short Stop Parking P6. Als je wat langer de tijd wilt hebben parkeer dan bij P1 of P2 van Schiphol Terminal Parking. Dit kost €1 per 12 minuten en is vlak bij de incheckbalie. Volg de borden ‘Parkeren Schiphol Centrum, P1 en P2’.

Gratis parkeren Schiphol

Door de uitstekende bereikbaarheid van Schiphol zijn er ook mogelijkheden om gratis te parkeren in de omgeving. Hieronder vind je een aantal P+R terreinen waar je gratis kan parkeren. Reis vanaf deze parkeerterreinen verder met het openbaar vervoer. Plan je reis bij 9292.nl.

P+R Haarlem Spaarnwoude
Parkeerterrein bij NS station Haarlem Spaarnwoude. Vlakbij de A9 tussen Amsterdam en Haarlem. Er is plek voor ongeveer 100 auto’s. Indien deze vol is kun je eventueel nog parkeren bij de IKEA. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je tussen de €4 en €6.

P+R Getsewoud Zuid
Parkeerterrein met ongeveer 125 parkeerplaatsen. Vanaf hier kost het €3 om met de bus naar Schiphol te reizen.

P+R Amstelveen Spinnerij/Bouwerij
Parkeerterrein bij metrostation Amstelveen Spinnerij. Vanaf hier neem je voor €3 de bus naar de luchthaven.

Buitenwijken

Natuurlijk is het ook mogelijk om in de buitenwijken van Hoofddorp of Amstelveen lang te parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar Schiphol te reizen. Echter zijn de bewoners daar over het algemeen niet zo blij mee. De P+R is daarom de beste optie als je gratis wilt parkeren. Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwt, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon goedkoop betaald parkeren. Check hieronder de prijzen.

Direct prijzen vergelijken >

Veelgestelde vragen over parkeren Schiphol


Waar kun je het beste parkeren op Schiphol?

De beste parkeerplaats bij Schiphol is P1. Deze parkeergarage is direct naast het vliegveld en je loopt binnen enkele minuten naar de terminal. Wil je wat goedkoper uit zijn, kun je parkeren op parkeerterrein P3. P3 kost €63,50 en P1 is €125,50 per week.

Hoeveel kost het om je auto te parkeren op Schiphol?

Je auto parkeren bij Schiphol zelf kan al vanaf €63,50 per week. Je zet je auto dan op P3 en gaat met de shuttle naar de luchthaven. Je kunt ook parkeren op P1 direct naar het vliegveld. Dit kan vanaf €125,50 per week.

Je kunt ook parkeren via een externe aanbieder. Dan heb je al een parkeerplaats vanaf €43 per week. 

Kun je ook gratis parkeren bij Schiphol in de buurt?

Er zijn diverse P+R terreinen in de omgeving van de luchthaven waar je je auto gratis kunt parkeren. Je reist dan verder met het openbaar vervoer naar de Schiphol. Enkele voorbeelden zijn Haarlem Spaarnwoude, Getsewoud Zuid en Amstelveen Spinnerij/Bouwerij.

Waar kun je goedkoop parkeren bij Schiphol?

Momenteel staat Mobihub bekend als de goedkoopste optie om te parkeren bij Schiphol. Je hebt er al een parkeerplaats vanaf €6 per dag. Het verschilt echter per week. 

Voer je gewenste data in op Vliegen en Parkeren en vergelijk makkelijk alle prijzen.

Moet ik reserveren voor parkeren bij Schiphol?

Als je bij Schiphol zelf wil parkeren is het zeker verstandig om van tevoren te reserveren. Met een reservering heb je al een parkeerplaats voor €63,50. Parkeren zonder reservering kost je voor dezelfde periode maar liefst €137.