Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Schiphol

Goedkoop parkeren bij Schiphol is zeker mogelijk. Maar waar ben je nu het goedkoopste uit? Hieronder zetten we de verschillende parkeeropties uiteen en we hebben ook nog wat mogelijkheden tot gratis parkeren toegevoegd.

Direct prijzen vergelijken >

Schiphol parkeren P1, P3 en P4

Schiphol Smart Parking is de parkeer oplossing van Schiphol zelf. De tarieven verschillen per parkeerterrein. P1 is het duurste, maar wel direct naast de vertrekhal. P3 en P4 zijn de goedkoopste parkeerterreinen met prijzen vanaf €57,50 voor de eerste week. Deze zijn verder van de luchthaven verwijderd dan P1, maar er rijdt dag en nacht om de tien minuten een shuttlebusje van en naar de luchthaven. Het kan echter goedkoper.

Goedkoop parkeren Schiphol

Wanneer je goedkoop wil parkeren bij Schiphol kun je het beste een parkeerplek zoeken via een vergelijkingssite. Omdat de verschillende parkeeraanbieders hier direct met elkaar concurreren ben je er eigenlijk altijd het goedkoopste uit. De belangrijkste twee zijn Parkos en Parkcare.

Ga naar één van de websites (of check de prijzen bij beide) en vul je gewenste datums in, je krijgt nu automatisch de meest voordelige optie te zien. Op deze manier vonden we al een goedkope parkeerplek voor maar €33,50 voor de eerste week.

Voorbeeld parkeren Schiphol
Voorbeeld goedkoop lang parkeren Schiphol

Park, Sleep & Fly Schiphol

Hoe langer je parkeert, hoe interessanter het wordt om eens naar een Park, Sleep & Fly arrangement te kijken. Vele hotels nabij Schiphol bieden deze aan. Je slaapt in het hotel, wordt heen en weer naar het vliegveld gebracht en laat je auto geparkeerd staan tot je weer terug bent van vakantie.

De goedkoopste Park, Sleep & Fly arrangementen vind je via TUI. Al vanaf €60 inclusief twee weken parkeren. Dat is bijna net zo goedkoop als alleen parkeren! Je hebt keuze uit verschillende hotels.

Park, Sleep & Fly Schiphol vanaf €60

Gratis parkeren Schiphol

Door de uitstekende bereikbaarheid van Schiphol zijn er ook mogelijkheden om gratis te parkeren in de omgeving. Hieronder vind je een aantal P+R terreinen waar je gratis kan parkeren. Reis vanaf deze parkeerterreinen verder met het openbaar vervoer. Plan je reis bij 9292.nl.

P+R Haarlem Spaarnwoude
Parkeerterrein bij NS station Haarlem Spaarnwoude. Vlakbij de A9 tussen Amsterdam en Haarlem. Er is plek voor ongeveer 100 auto’s. Indien deze vol is kun je eventueel nog parkeren bij de IKEA. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je tussen de €4 en €6.

P+R Getsewoud Zuid
Parkeerterrein met ongeveer 125 parkeerplaatsen. Vanaf hier kost het €3 om met de bus naar Schiphol te reizen.

P+R Amstelveen Spinnerij/Bouwerij
Parkeerterrein bij metrostation Amstelveen Spinnerij. Vanaf hier neem je voor €3 de bus naar de luchthaven.

Buitenwijken

Natuurlijk is het ook mogelijk om in de buitenwijken van Hoofddorp of Amstelveen lang te parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar Schiphol te reizen. Echter zijn de bewoners daar over het algemeen niet zo blij mee. De P+R lijkt ons daarom de beste optie als je gratis wilt parkeren. Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwt, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren.

Kort parkeren

Wanneer je alleen iemand wilt afzetten volg je de borden ‘Vertrekhal’, zo kom je vlak voor de terminal uit. Hier mag je uitstappen en bagage uitladen, maar niet parkeren. Dit geldt ook voor het ophalen, dan volg je de borden ‘Aankomsthal’ en vervolgens Short Stop Parking P6. Als je wat langer de tijd wilt hebben parkeer dan bij P1 of P2 van Schiphol Terminal Parking. Dit kost €1 per 12 minuten en is vlak bij de incheckbalie. Volg de borden ‘Parkeren Schiphol Centrum, P1 en P2’.