Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Brussels Airport

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Je hebt genoeg opties qua parkeren bij Brussels Airport. De luchthaven biedt zelf een aantal opties, maar in de buurt zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar. Hieronder gaan we uit van een parkeerduur van één week. Parkeer je langer, dan wordt het in verhouding goedkoper.

Direct prijzen vergelijken >

Brussel Airport biedt drie parkeerplaatsen voor lang parkeren op enige afstand van de luchthaven. De prijzen starten vanaf zo’n €59 voor een week parkeren. Het kan echter goedkoper.

Goedkoop parkeren Brussels Airport

Het gemakkelijkste zoek je naar een parkeerplek met parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt verschillende parkeeraanbieders met elkaar en toont je een handig overzicht met prijzen en faciliteiten. Doordat de aanbieders hier direct met elkaar concurreren ben je via deze website vrijwel altijd goedkoper uit dan bij de aanbieder zelf. We vonden via deze site al een parkeerplaats voor €53 per week.

Voorbeeld parkeren Brussel
Voorbeeld parkeren Brussel

Sleep, Park & Fly

Gezien de stevige tarieven voor het parkeren rond de luchthaven van Brussel is het zeker de moeite waard eens te kijken naar een Park, Sleep & Fly arrangement. Bij het Van der Valk Hotel Brussel heb je deze bijvoorbeeld al voor €99. Dit is inclusief een hotelovernachting met gratis Executive upgrade, een shuttle van en naar het vliegveld én twee weken parkeren.

Voorbeeld Park Sleep Fly Brussel Zaventem
Voorbeeld Park Sleep Fly Brussel Zaventem

Kort parkeren

Kort parkeren bij Brussels Airport voor het wegbrengen en ophalen van passagiers kan in één van de drie parkeergarages. Je mag 15 minuten gratis stilstaan in parkeergarages P1, P2 en P3. Na deze 15 minuten kost het 2 euro per half uur. De gratis Kiss & Fly-zone bij de vertrekhal is niet meer toegankelijk.

Gratis parkeren Brussel Airport

Er zijn ook mogelijkheden om je auto gratis te parkeren. Brussel kent zeven Transit-parkings waar je gratis je auto mag neerzetten om vervolgens verder met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op de website van Belgian Rail om je reis vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven op te zoeken. Hieronder een voorbeeld:

P+R Roodebeek St Lambrechts Brussel
Deze P+R naast het metrostation is in verhouding met de andere opties redelijk dichtbij de luchthaven en biedt plek aan 172 auto’s. Vanaf hier reis je in zo’n 40 minuten naar het vliegveld. Meer informatie vind je bij Belgian Rail.

Voorbeeld busreis van P+R naar vliegveld
Voorbeeld busreis van P+R naar vliegveld

Let op! Deze parkeerplaatsen zijn snel vol en hier parkeren brengt wel enig risico met zich mee ten opzichte van betaald parkeren. Een auto met een Nederlands kenteken die een lange tijd geparkeerd staat valt natuurlijk altijd extra op.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Brussels Airport – Hoe kom je er?