Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Brussels Airport

Je hebt genoeg opties qua goedkoop parkeren bij Brussels Airport. De luchthaven biedt zelf een aantal opties, maar in de buurt zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar. Hieronder gaan we uit van een parkeerduur van één week. Parkeer je langer, dan wordt het in verhouding goedkoper.

Direct prijzen vergelijken >

Brussel Airport biedt drie parkeerplaatsen voor lang parkeren op enige afstand van de luchthaven. De prijzen starten vanaf zo’n €66 voor een week parkeren. Het kan echter goedkoper.

Goedkoop parkeren Brussels Airport

Het gemakkelijkste zoek je naar een parkeerplek met parkeervergelijker Vliegen en Parkeren. Deze vergelijkt verschillende parkeeraanbieders met elkaar en toont je een handig overzicht met prijzen en faciliteiten. Doordat de aanbieders hier direct met elkaar concurreren ben je via deze website vrijwel altijd goedkoper uit dan bij de aanbieder zelf. We vonden via deze site al een parkeerplaats voor €41 per week.

Goedkoop parkeren Brussels Airport

Sleep, Park & Fly

Gezien de stevige tarieven voor het parkeren rond de luchthaven van Brussel is het zeker de moeite waard eens te kijken naar een Park, Sleep & Fly arrangement. Bij het Van der Valk Hotel Brussel heb je deze bijvoorbeeld al voor €104. Dit is inclusief twee weken parkeren.

Park Sleep Fly Brussel Airport

Gratis parkeren Brussel Airport

Er zijn ook mogelijkheden om je auto gratis te parkeren. Brussel kent zeven Transit-parkings waar je gratis je auto mag neerzetten om vervolgens verder met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op de website van Belgian Rail om je reis vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven op te zoeken. Hieronder een voorbeeld:

P+R Roodebeek St Lambrechts Brussel
Deze P+R naast het metrostation is in verhouding met de andere opties redelijk dichtbij de luchthaven en biedt plek aan 172 auto’s. Vanaf hier reis je in zo’n 40 minuten naar het vliegveld. Meer informatie vind je bij Belgian Rail.

Voorbeeld busreis van P+R naar vliegveld
Voorbeeld busreis van P+R naar vliegveld

Let op! Deze parkeerplaatsen zijn snel vol en hier parkeren brengt wel enig risico met zich mee ten opzichte van betaald parkeren. Wil je zeker zijn van een plek én de veiligheid van je auto kun je beter een goedkope betaalde plek zoeken.

Kort parkeren

Kort parkeren bij Brussels Airport voor het wegbrengen en ophalen van passagiers kan in één van de drie parkeergarages. Je mag 15 minuten gratis stilstaan in parkeergarages P1, P2 en P3. Na deze 15 minuten kost het 2 euro per half uur. De gratis Kiss & Fly-zone bij de vertrekhal is niet meer toegankelijk.

Veelgestelde vragen over parkeren bij Brussels Airport


Waar kan ik het goedkoopste parkeren bij Brussels Airport?

Momenteel parkeer je het goedkoopste bij de Holidayy Inn parkeerplaats. Hier parkeer je al voor €35 voor één week. Parkeer je langer dan wordt het goedkoper.

Waar kan ik het beste parkeren bij Brussels Airport?

Als je simpelweg de beste parkeerplaats zoekt het dichtste bij de vertrekhal, parkeer dan op P1 Front van Brussels Airport zelf. Vanwege zijn locatie is dit wel de duurste optie. 

Kan ik ook gebruik maken van Sleep, Park and Fly bij Brussels Airport?

Het Van Der Valk hotel biedt een Park, Sleep and Fly arrangement. Je hebt al een arrangement voor €104 inclusief twee weken parkeren.

Kan ik gratis parkeren bij Brussels Airport?

Brussel kent zeven Transit-parkings waar je gratis je auto mag parkeren. Vanaf hier kun je met het openbaar vervoer verder naar het vliegveld reizen. Hier lange tijd parkeren brengt wel enige risico’s met zich mee.

Hoeveel kost het om je auto te parkeren bij Brussels Airport?

Gebruik je de parkeergelegenheid van Brussels Airport zelf dan heb je een parkeerplaats vanaf €60 per week. Er zijn om het vliegveld ook andere aanbieders. Hier vind je al een parkeerplek vanaf €35 per week.