Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren bij Brussels Charleroi Airport

Goedkoop parkeren bij Brussels Charleroi Airport is zeker mogelijk als je weet waar je moet kijken. Hieronder gaan we uit van een parkeerduur van één week. Parkeer je langer, dan wordt het in verhouding goedkoper.

Direct prijzen vergelijken >

Parkeren bij vliegveld zelf (Vanaf €9 p/d)

Brussels Charleroi Airport biedt zelf een aantal parkeermogelijkheden. Maar deze zijn vrij prijzig en gek genoeg ver van het vliegveld verwijderd. De goedkoopste zijn P3 en P4 waar je zo’n €62 betaalt voor een week parkeren. Deze zijn op meer dan 20 minuten lopen van de luchthaven. Vanaf P3 kun je een shuttle nemen, maar dat kost je €8 per persoon extra. Gelukkig zijn er veel betere en goedkopere opties.

Goedkoop parkeren Charleroi Airport (Vanaf €5 p/d)

Je bent een stuk voordeliger uit wanneer je een parkeerplaats zoekt via parkeervergelijker Vliegen en Parkeren. Hier vergelijk je heel gemakkelijk alle parkeeraanbieders rond het vliegveld met elkaar. Zo kwamen we hier al een parkeerplek tegen voor slechts €34 voor een week. Dit is ook nog eens inclusief shuttlebusje, dus al met al ruim twee keer zo goedkoop als parkeren op een parking van het vliegveld zelf.

Voorbeeld van een goedkope parkeerplaats bij het vliegveld van Charleroi
Goedkoop parkeren bij Brussel Charleroi

Sleep, Park & Fly

Rond het vliegveld van Brussels Charleroi zijn er meerdere hotels die Sleep, Park & Fly arrangementen aanbieden. Deze bestaan uit een hotelovernachting voorafgaand aan je reis, een shuttle van en naar het vliegveld én je mag je auto laten staan totdat je terug komt.

Een van die aanbieders is Hotel South Charleroi Airport. Hier betaal je €81 voor een overnachting inclusief 10 dagen parkeren en een luchthavenshuttle. Wil je langer parkeren kan dat voor een tarief van €5 per dag.

Kort parkeren

Voor kort parkeren bij Charleroi Airport kun je gebruik maken van de Express Parking, speciaal voor het wegbrengen en ophalen van passagiers. Hier betaal je €3 voor het eerste half uur.

Gratis parkeren

In de omgeving van Charleroi kun je gratis parkeren in de nabijgelegen dorpen Ransart of Gosselies. Wanneer je vervolgens met de bus naar het vliegveld wilt reizen zul je wel eerst via Charleroi moeten gaan en ben je ongeveer een uur onderweg. Je kunt ook lopen (ongeveer een half uur vanaf Ransart) of een taxi pakken.

Hou er wel rekening mee dat Nederlandse auto’s met enige regelmaat doelwit zijn van inbraken of vandalisme. Goedkoop betaald parkeren is daarom een stuk veiliger. Bekijk hieronder de prijzen.

Direct vergelijken >

Veelgestelde vragen over parkeren Charleroi Airport

 

Hoe kun je goedkoop parkeren bij Charleroi Airport?

Gate Park is momenteel de goedkoopste aanbieder. Je hebt er al een parkeerplaats voor €34 voor een week.

Kun je gratis parkeren in de buurt van Charleroi Airport?

De dichtsbijzijnde gratis parkeerplaatsen vind je in de dorpen Gosselies en Ransart. Het kost je ongeveer een uur om vanaf hier met de bus naar het vliegveld te reizen. Je kunt vanaf Ransart ook in een half uur naar het vliegveld lopen.

Wat kost het om je auto te parkeren bij Charleroi Airport?

Je hebt al een parkeerplek bij Charleroi Airport voor €34 voor een week bij een externe aanbieder. De parkeerplaatsen van het vliegveld zelf zijn een stuk duurder met prijzen vanaf €62 voor een week.

Waar kun je het beste parkeren bij Charleroi Airport?

Een van de beste parkeerplaatsen bij Charleroi Airport is Gataparking. Je parkeert hier namelijk overdekt al voor €55 voor een week. Wil je goedkoper parkeren zijn er nog voldoende andere aanbieders met buitenparkeerplaatsen.

Moet ik reserveren voor parkeren bij Charleroi Airport?

Van de parkeerplaatsen die Charleroi zelf aanbiedt kun je alleen terecht bij P1 en P2 zonder reservering. Reserveren is wel aan te raden, omdat het een stuk goedkoper is.