Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Er zijn vele opties voor goedkoop parkeren Düsseldorf Airport. Hieronder zetten we de verschillende parkeermogelijkheden bij het vliegveld naast elkaar en vergelijken we de kosten. Bij de genoemde prijzen wordt uitgegaan van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Parkeren bij vliegveld zelf

Parkvogel is de parkeeroplossing van het vliegveld zelf, al is deze niet erg voordelig. Er zijn verschillende opties, waarvan parkeren op parkeerterrein P24 de goedkoopste is. Je betaalt daar €6 per dag. Er gaat een shuttle vanaf het parkeerterrein naar de luchthaven. Wil je overdekt staan kost dat je al bijna €9 per dag. Dat kan beter en goedkoper.

Goedkoop parkeren – Al vanaf €3 per dag

Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport is makkelijker dan je denkt. Je ben het goedkoopste uit wanneer je een parkeerplek zoekt via parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt de vele parkeeraanbieders rondom de luchthaven met elkaar en toont je de meest voordelige opties. Doordat de verschillende aanbieders direct met elkaar concurreren op de website, ben je altijd goedkoper uit dan bij de aanbieder zelf.

Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport
Parkeren bij Dusseldorf Airport al voor €3 per dag

Zo vind je al een parkeerplek mét shuttleservice voor maar €3 per dag. Overdekt parkeren kan al voor €5 per dag. Naast een prijsvergelijking van de parkeerplaatsen vind je bij de vergelijker ook ervaringen van klanten die al eerder bij Düsseldorf Airport geparkeerd hebben en kun je filteren op specifieke wensen. Denk aan je sleutel wel of niet afgeven en of de auto overdekt staat of buiten.

Park, Sleep & Fly 

Er zijn een aantal hotels rond het vliegveld van Düsseldorf die lang parkeren in combinatie met een overnachting aanbieden. Een mooi alternatief voor goedkoop parkeren Düsseldorf Airport. Zo’n arrangement wordt ook wel Park, Sleep & Fly genoemd. Deze bestaan naast de overnachting in het hotel vrijwel altijd uit een parkeerplaats tijdens je reis en een transfer naar de luchthaven.

Een populair hotel voor Park, Sleep & Fly arrangementen in Düsseldorf is het Leonardo Hotel Ratingen. Hier heb je al een kamer inclusief parkeren voor €103. Een andere optie is het 4-sterren Van der Valk Hotel met prijzen vanaf €114.

Wil je meer keuze? Kijk dan eens bij het Duitse Parken und Fliegen. Hier heb je keuze uit een tiental hotels en heb je al een Park, Sleep & Fly arrangement inclusief 15 dagen parkeren voor maar €79.

Voorbeeld prijzen Park Sleep Fly Düsseldorf
Voorbeeld prijzen Park Sleep Fly Düsseldorf

Kort parkeren

Voor het wegbrengen of ophalen van passagiers en het uitladen van bagage kun je voor de terminal stoppen. Heb je iets meer tijd nodig, parkeer dan op parkeerterrein P11. Verwacht je langer dan een half uur te blijven, is het goedkoper P1, P2 of P3 te gebruiken. Je kunt niet voor de terminal stoppen en wordt naar P12 verwezen, maar sta je er langer dan een half uur is het voordeliger P1, P2 of P3 te nemen.

Gratis parkeren

Is goedkoop parkeren Düsseldorf Airport nog niet goedkoop genoeg? Door de uitstekende bereikbaarheid van Düsseldorf zijn er ook mogelijkheden om gratis te parkeren. In de omgeving vind je een aantal P+R (Park-and-ride) terreinen waar je gratis kan parkeren.

Sinds 2009 is het in Düsseldorf verplicht om binnen een bepaalde zone een milieusticker te hebben als je met de auto bent. Let op, want veel van deze P+R terreinen vallen binnen deze zone. Als je je auto er neer zet zonder sticker riskeer je een boete. Maar gelukkig zijn er ook buiten deze zone mogelijkheden. Hieronder drie voorbeelden van P+R terreinen waar je gratis mag parkeren en geen sticker nodig hebt.

Klik op de naam van het P+R terrein voor de locatie in Google Maps. Reis vanaf deze parkeerterreinen verder met het openbaar vervoer. Bekijk je reis vanaf de P+R eventueel op de website van Deutsche Bahn. Houd er rekening mee dat deze parkeerplaatsen met name tijdens drukke periodes ook vol kunnen zijn.

P+R Angermund
Parkeerterrein bij S-Bahn station Angermund. Vanaf hier reis je met de trein in drie minuten naar de luchthaven. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je ongeveer €2.

P+R Ratingen Ost
Parkeerterrein bij S-Bahn station Ratingen Ost. Vanaf hier pak je bus 759 naar de luchthaven. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je ongeveer €3 en je bent 23 minuten onderweg.

P+R Wittlaer
Parkeerterrein bij tramstation Wittlaer U. Vanaf hier reis je met bus 760 in een kleine drie kwartier naar het vliegveld. Geschatte prijs €5.

In de wijk parkeren

Natuurlijk is het ook mogelijk om in de buitenwijken van Düsseldorf of omliggende steden te parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen. Echter zijn de bewoners daar over het algemeen niet erg blij mee. De P+R is daarom de beste optie als je gratis wilt parkeren. Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwd, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren. Een auto met een Nederlands kenteken valt altijd extra op, vooral als hij er wat langer staat. En zoals je hebt gezien is goedkoop parkeren Düsseldorf Airport best mogelijk.

Voor informatie over hoe je op Düsseldorf Airport komt kijk je op de pagina Düsseldorf Airport – Hoe kom je er?