vrijdag, 22 februari 2019
Home Informatie vliegvelden Düsseldorf Airport Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport

Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport

Er zijn genoeg opties voor lang parkeren bij vliegveld Düsseldorf Airport. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Parkvogel is de oplossing van het vliegveld zelf, al is deze niet erg voordelig. Ze hebben verschillende opties. Zo kun je parkeren op parkeerterrein P13. Daar parkeer je vanaf €32 voor een week, maar moet je nog wel bijna twee kilometer naar de luchthaven lopen. Voor €39 is er een parkeerterrein met shuttleservice en wil je overdekt staan betaal je €69 voor een week. Ook hier rijdt er een shuttle heen en weer. Maar het kan beter en goedkoper.

Goedkoop parkeren

Wanneer je een parkeerplek zoekt via parkeervergelijker Parkos ben je voordeliger uit. Deze vergelijkt vele parkeeraanbieders met elkaar en toont je de goedkoopste opties. Doordat de verschillende aanbieders direct met elkaar concurreren op deze website, boek je er eigenlijk altijd goedkoper dan direct bij de aanbieder zelf. Zo vind je hier al een parkeerplek met shuttleservice vanaf €30 voor een week. En een overdekte parkeerplaats met shuttleservice voor maar €36.

Goedkoop parkeren Düsseldorf Airport via Parkos
Voorbeeld parkeren via Parkos

Park, Sleep & Fly

Wanneer je twee weken of langer gaat parkeren en uitgerust in het vliegtuig wilt stappen is het wellicht het overwegen waard om gebruik te maken van een Park, Sleep & Fly arrangement. Er zijn een aantal hotels in de buurt van Düsseldorf die dit aanbieden. Deze arrangementen beginnen bij zo’n €110 voor een hotelovernachting, een parkeerplaats en vervoer naar de luchthaven. Bekijk de verschillende opties op de website van HotelSpecials.

Voorbeeld Sleep, Park & Fly arrangement Düsseldorf
Voorbeeld Sleep, Park & Fly arrangement Düsseldorf

Gratis parkeren

Door de uitstekende bereikbaarheid van Düsseldorf zijn er ook mogelijkheden om gratis te parkeren. In Düsseldorf en de omgeving vind je een aantal P+R (Park-and-ride) terreinen waar je gratis kan parkeren.

Sinds 2009 is het in Düsseldorf verplicht om binnen een bepaalde zone een milieusticker te hebben als je met de auto bent. Let op, want veel van deze P+R terreinen vallen binnen deze zone. Als je je auto er neer zet zonder sticker riskeer je een boete. Maar gelukkig zijn er ook buiten deze zone mogelijkheden. Hieronder drie voorbeelden van P+R terreinen waar je gratis mag parkeren en geen sticker nodig hebt.

Klik op de naam van het P+R terrein voor de lokatie in Google Maps. Reis vanaf deze parkeerterreinen verder met het openbaar vervoer. Bekijk je reis vanaf de P+R eventueel op Bahn.com. Houd er rekening mee dat deze parkeerplaatsen met name tijdens drukke periodes ook vol kunnen zijn.

P+R Angermund
Parkeerterrein bij S-Bahn station Angermund. Vanaf hier reis je met de trein in drie minuten naar de luchthaven. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je ongeveer €2.

P+R Ratingen Ost
Parkeerterrein bij S-Bahn station Ratingen Ost. Vanaf hier pak je bus 759 naar de luchthaven. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je ongeveer €3 en je bent 23 minuten onderweg.

P+R Wittlaer
Parkeerterrein bij tramstation Wittlaer U. Vanaf hier reis je met bus 760 in een kleine drie kwartier naar het vliegveld. Geschatte prijs €5.

In de wijk parkeren

Natuurlijk is het ook mogelijk om in de buitenwijken van Düsseldorf of omliggende steden te parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen. Echter zijn de bewoners daar over het algemeen niet erg blij mee. De P+R is daarom de beste optie als je gratis wilt parkeren. Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwd, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren. Een auto met een Nederlands kenteken valt altijd extra op, vooral als hij er wat langer staat.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Düsseldorf Airport – Hoe kom je er?

Volg ons

30,958FansLike
5,215VolgersVolg

Meest recente artikelen