Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren Frankfurt Airport

Er zijn genoeg opties voor lang parkeren bij Frankfurt Airport. Het vliegveld zelf biedt verschillende mogelijkheden en er zijn diverse, meestal goedkopere, aanbieders in de buurt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde Park, Sleep & Fly arrangementen. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Direct prijzen vergelijken >

Mogelijkheden luchthaven

Parkeren via de luchthaven zelf is mogelijk, maar niet de goedkoopste optie. Van deze mogelijkheden is de Holiday parking het voordeligste. Je betaalt tussen de €39 en €59 voor de eerste week, afhankelijk van het seizoen. De laagste prijs geldt alleen in januari en februari. Een volledig overzicht van alle tarieven van de luchthaven download je hier.

Goedkoop parkeren

Het goedkoopste ben je uit wanneer je een parkeerplek zoekt via parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt verschillende parkeeraanbieders met elkaar en toont je de goedkoopste opties. Zo vind je hier in het hoogseizoen al een parkeerplek voor €34 per week in plaats van de €59 bij het vliegveld zelf.

Voorbeeld parkeren Frankfurt Airport
Voorbeeld parkeren Frankfurt Airport

Park, Sleep & Fly

Wanneer je van plan bent wat langer te parkeren of misschien gewoon uitgerust in het vliegtuig wilt stappen is het al snel interessant om gebruik te maken van een Park, Sleep & Fly arrangement.

Vele hotels in de omgeving van Frankfurt bieden deze mogelijkheid. De site met het beste en meest voordelige aanbod is Parken & Fliegen. Hier boek je al vanaf €86 je Park, Sleep & Fly arrangement. Dit is inclusief hotelovernachting, 15 dagen parkeren en vervoer naar de luchthaven.

Park, Sleep & Fly Frankfurt Airport
Park, Sleep & Fly Frankfurt Airport

Kort parkeren

Wanneer je alleen iemand komt afzetten kan dit vlak voor de terminals in het ‘Drop-off Area’. Wanneer je mensen komt ophalen parkeer je ook de eerste 10 minuten gratis bij de ‘Short term Parking’. Parkeer je langer dan een half uur, is het voordeliger naar één van de andere parkeergarages te rijden.

Gratis parkeren

In Frankfurt en omgeving vind je P+R parkeerplaatsten. Bij de meeste van deze parkeerterreinen mag je de auto gratis en voor onbepaalde tijd neerzetten. Waar je wel even op moet letten is dat de meeste binnen de milieuzone vallen die Frankfurt sinds 2008 kent. Wil je deze zone in dan moet je een milieusticker hebben, anders riskeer je een boete. Deze sticker kun je hier aanvragen voor €12,50.

Hieronder drie voorbeelden van gratis parkeerplaatsen. Twee van deze parkeerterreinen liggen net buiten de milieuzone en vereisen dus geen sticker. Klik op de naam van het P+R terrein voor de locatie in Google Maps. Reis vanaf de parkeerterreinen verder met het openbaar vervoer.

P+R Stadion (binnen de milieuzone)
Parkeerterrein bij S-Bahn station Stadion met ongeveer 80 parkeerplaatsen. Vanaf hier ben je met trein S8 in 3 minuten op de luchthaven voor ongeveer €1. Bekijk de reis eventueel op Bahn.com.

P+R Kalbach (buiten de milieuzone)
Groot parkeerterrein bij U-Bahn station Kalbach met 376 parkeerplaatsen. Vanaf hier reis je met de bus of trein in zo’n 40 minuten naar de luchthaven. Vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld reizen kost je ongeveer €6. Bekijk de reis eventueel op Bahn.com.

P+R Neu-Isenburg (buiten de milieuzone)
Parkeerterrein bij tramstation Neu-Isenburg met zo’n 150 plaatsen. Vanaf hier reis je in 20 minuten naar de luchthaven voor ongeveer €4. Bekijk de reis op de website van het RMV.

In de wijk parkeren

Je kunt natuurlijk ook in de buitenwijken van Frankfurt parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen. Echter zijn de bewoners daar over het algemeen niet erg blij mee. Daarom is een P+R voor gratis parkeren over het algemeen de beste optie.

Veiligheid

Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwt, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren. Een auto met een Nederlands kenteken valt altijd extra op, vooral als hij er wat langer staat.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Frankfurt Airport – Hoe kom je er?