Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren Hamburg Airport

Je kan kiezen uit verschillende opties voor lang parkeren bij Hamburg Airport. Hieronder zetten we alle mogelijke parkeeropties bij het vliegveld op een rij en vergelijken we meteen de kosten. We vergelijken hieronder steeds de kosten voor één week parkeren, maar hoe langer je parkeert, hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Direct prijzen vergelijken >

Holiday parking

Hamburg Airport heeft zelf meer dan 12.000 parkeerplaatsen onder de noemer Holiday Parking. Het is duurder dan net buiten de luchthaven parkeren. De goedkoopste optie ter plekke is een parkeerplaats met shuttle. Je betaalt dan €68 voor een week op P8-9 als je er op tijd bij bent. Voor een parkeerplaats direct bij de terminal, betaal je minimaal €92. Je kunt eventueel de vouchercode op de website gebruiken voor €5 extra korting, maar er zijn dus goedkopere alternatieven.

Goedkoop parkeren Hamburg Airport

Buiten de opties van Hamburg Airport zelf, zijn er nog tal van goedkopere mogelijkheden. Je vindt het makkelijkste de beste optie als je een parkeerplek zoekt via Parkos.nl. Hier vergelijk je de vele parkeeraanbieders rondom het vliegveld met elkaar en zie je in een oogopslag wat het goedkoopste is.

Zo vind je al een parkeerplek mét shuttleservice voor maar €44 per week. Wil je graag overdekt parkeren kan dat voor €64. Ook kun je makkelijk filteren op voorkeur. Wil je bijvoorbeeld je sleutel wel of niet afgeven?

Voorbeeld goedkoop parkeren Hamburg Airport

Valet parkeren

Valet parkeren hoort ook bij één van de parkeermogelijkheden op het vliegveld van Hamburg. Je rijdt naar de vertrekterminal en zodra je aankomt staat er iemand klaar om je auto te parkeren. Jij gaat gewoon op reis en bij terugkomst zal je auto dan weer voor je klaarstaan. Ook de verschillende opties van valet parkeren kunnen worden vergeleken bij Parkos. Wij vonden al een goede valet service voor maar €57 voor 8 dagen.

Voorbeeld valet parkeren Hamburg Airport

Park, Sleep & Fly Hamburg

Park, Sleep & Fly arrangementen zijn een mooi alternatief voor lang parkeren bij het vliegveld. Het is een combinatie van een hotelovernachting, transfer naar het vliegveld én parkeren voor een x-aantal dagen. Rond het vliegveld van Hamburg bevinden zich een paar hotels die deze combinatie met lang parkeren aanbieden.

Vergelijk de pakketten en hotels gemakkelijk bij het Duitse Parken und Fliegen. Je hebt al een Park, Sleep & Fly arrangement incl. 8 dagen parkeren voor maar €125.

Park, Sleep, Fly Hamburg Airport

Kort parkeren

Als je iemand gaat wegbrengen dien je de pijlen voor ‘Departures’ te volgen. Als je een snelle drop off wil doen kan je je parkeren bij de Departures. Op deze parking staan meters waar je meteen je parkeerplek kan betalen. Dit zal je €2 kosten voor 20 minuten. Blijf je langer en wil je graag even mee in de terminal dan raden we je aan je te parkeren op P2-P4. Deze bevinden zich recht tegenover Terminal 1 en 2 en kosten €3 tot 40 minuten en €6 voor een uur. Ben je van plan langer dan een uur te blijven dan is P1 nog een iets goedkoper met €5 per uur.

Voor het ophalen dien je ‘Arrivals’ te volgen en kan je het beste je  auto parkeren op P2-P4. Ook hier geldt, indien je langer dan een uur wil parkeren, zet je je auto best op P1.

Gratis parkeren

Niet zo lang geleden waren er door gratis P+R parkeerplaatsen redelijk wat mogelijkheden om gratis te parkeren om en rond de luchthaven van Hamburg. Helaas zijn deze sinds 2018 niet meer gratis.

Er zijn nu nog wel enkele straten, zoals de Alsterkrugchaussee, waar je je auto gratis langs de weg kan parkeren en die niet ver zijn van de luchthaven. Maar deze straten bevinden zich in woonwijken en hierdoor zijn er vaak beperkt vrije plaatsen. Ook wordt het niet erg op prijs gesteld door de mensen die er wonen, waardoor we deze optie niet aanraden. De beste optie volgens ons is goedkoop betaald parkeren.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Hamburg Airport – Hoe kom je er?