Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren Keulen Airport

Er zijn genoeg opties voor lang parkeren bij Keulen Bonn Airport. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Direct prijzen vergelijken >

Parkeren Keulen Bonn Airport

Het vliegveld zelf biedt in totaal 12.500 parkeerplaatsen verdeeld over P1 t/m P3 en Parkeerplaats Nord. De goedkoopste optie is P3, waar je al voor €29 per week je auto parkeert. Dit tarief geldt alleen als je van te voren online reserveert. Helaas zijn het aantal plekken voor P3 beperkt en zit deze snel vol.

Maar er zijn meer opties. Via parkeervergelijker Parkos vergelijk je gemakkelijk alle aanbieders in de buurt van het vliegveld van Keulen. Zo vind je daar al een parkeerplek voor een week mét shuttle naar het vlieggveld voor maar €33.

Voorbeeld parkeren Keulen

Park, Sleep & Fly Keulen Airport

Je hebt ook de mogelijkheid een Park, Sleep & Fly arrangement te nemen bij een van de hotels in de buurt. Je parkeert je auto bij het hotel en na de overnachting wordt je naar het vliegveld gebracht. Prijzen voor deze arrangementen beginnen bij zo’n €102. De site met het beste Park, Sleep & Fly aanbod bij Keulen is Parken & Fliegen.

Park, Sleep & Fly Keulen Bonn Airport
Park, Sleep & Fly Keulen Bonn Airport

Kort parkeren

De luchthaven biedt een aantal parkeermogelijkheden specifiek voor het ophalen en wegbrengen van passagiers. Deze kosten €1,50 per 10 minuten. Wanneer je langer dan 20 minuten nodig verwacht te hebben is het voordeliger om in parkeergarage P2 of P3 te parkeren. Hier betaal je €4,50 per uur.

Gratis parkeren

Er zijn ook mogelijkheden tot gratis parkeren nabij Keulen Bonn Airport. In de omgeving zijn er P+R parkeerplaatsen te vinden waar je je auto gratis mag parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar de luchthaven kunt reizen. Let wel op dat Keulen een milieuzone heeft. Dit betekent dat je een speciale sticker op je auto moet hebben als je je in deze zone begeeft.

Gelukkig zijn er ook buiten deze zone P+R terreinen te vinden. Je beste optie is het P+R terrein bij S-Bahn station Köln Frankfurter StraBe welke slechts één stop van de luchthaven af is. Vanaf het station ben je met trein S13 in 5 minuten bij de luchthaven. Bekijk je reis vanaf het station naar de luchthaven eventueel op de website van Deutsche Bahn.

In de wijk parkeren

Naast het vliegveld ligt een woonwijk waar je geen sticker nodig hebt en parkeren gratis is. Houd er wel rekening mee dat bewoners over het algemeen niet blij zijn met de ‘vakantieparkeerders’ in hun wijk, hierdoor is parkeren bij een P+R waarschijnlijk de beste optie.

Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwt, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren. Een auto met een Nederlands kenteken valt altijd extra op, vooral als hij er wat langer staat.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Keulen Bonn Airport – Hoe kom je er?