Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren Luxemburg Airport

Er zijn meerdere opties voor lang parkeren bij Luxemburg Airport. Hieronder zetten we de mogelijkheden voor jou op een rijtje. Bij het vermelden van de prijzen gaan we uit van een week parkeren. Indien je langer wenst te parkeren zal het in verhouding goedkoper uitkomen.

Direct prijzen vergelijken >

Parking Luxemburg Airport

Luxemburg Airport biedt zelf verschillende parkeermogelijkheden. Bij de goedkoopste optie betaal je voor een week parkeren €35 (parking M). De gemiddelde tijd naar de luchthaven is echter 30 minuten (per shuttle). Er is ook een optie van €50 per week dichterbij de luchthaven, maar dan moet je nog 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats (parking E,F,G). Het is niet mogelijk om deze plekken van te voren te reserveren. Dat kan beter.

Parkeren Luxemburg Airport alternatief

Onze voorkeur gaat uit naar een parkeerplaats boeken via parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt verschillende opties rondom de luchthaven en toont je de goedkoopste opties. Zo vind je via deze site al een parkeerplaats voor maar €49 per week. Omdat deze een stuk dichter bij de luchthaven is ben je met de gratis shuttle al in 5 minuten bij het vliegveld.

Voorbeeld parkeren Luxemburg Airport

Park, Sleep & Fly Luxemburg Airport

Park, Sleep & Fly is ook een mogelijkheid. Vooral als je een vroege vlucht moet nemen en vooraf een goede nachtrust wil. Het is een arrangement dat bestaat uit een overnachting, gebruik van de parking tijdens je reis en een transfer van je hotel naar de luchthaven.

Lijkt dit je wat? NH Hotels biedt dit pakket al aan voor €192 via Booking.com. Voor deze prijs heb je een kamer voor 2 personen, ontbijt, transfer naar de luchthaven en parking voor 8 dagen.

Voorbeeldboeking NH Hotels Sleep Park Fly Luxemburg

Kort parkeren

Voor kort parkeren bij Lux Airport zijn er verschillende opties. Recht voor de terminal heb je Parking C (kiss & fly). Deze dient voor als je snel iemand wil afzetten of ophalen. Hier kan je 15 minuten gratis staan. Daarna betaal je €2,50 per extra kwartier. Wil je langer staan dan ben je goedkoper uit bij parking E, F en G. Hier betaal je €1,50 per kwartier (eerste 15 minuten ook gratis).

De luchthaven biedt een paar kortingen als je bij bepaalde restaurants eet of wat koopt bij bepaalde winkels. Zo krijg je bijvoorbeeld 2 uur gratis parking als je iets eet bij Oberweis restaurant. Bekijk alle opties op de website van de luchthaven. Het staat vermeld onder de prijslijst van de parkings.

Luxemburg gaan verkennen?

Wil je misschien je vakantie al starten bij aankomst in Luxemburg en heb je een late vlucht? Waarom niet even de stad in? Luxemburg heeft heel wat moois om te gaan ontdekken. Parkeer je auto al bij de luchthaven en laat je bagage gewoon nog even in je kofferbak. Neem de één van de 3 buslijnen vanuit de luchthaven naar het centrum van de stad. Bussen 16, 29 en 117 kan je vinden naast de terminal en vertrekken elke 10 minuten richting de stad. Een enkeltje kost slechts €2 en op zaterdag is het openbaar vervoer in heel de stad gratis, ook bij de luchthaven.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Luxemburg Airport – Hoe kom je er?