Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren bij Maastricht Airport

Er zijn verschillende opties voor lang parkeren bij Maastricht Aachen Airport. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Direct prijzen vergelijken >

Het vliegveld biedt zelf gelegenheid tot parkeren. Deze parkeerplaatsen liggen dichtbij de luchthaven, maar zijn vrij prijzig. Voor P2 betaal je €55 voor de eerste week, en maak je gebruik van P1 betaal je maar liefst €105. Je kunt je plek online reserveren.

Goedkoop parkeren Maastricht Airport

Een stuk goedkoper is een parkeerplaats boeken via parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt verschillende parkeeraanbieders met elkaar en toont je de goedkoopste opties.

Doordat de verschillende aanbieders direct met elkaar concurreren op deze website, boek je er eigenlijk altijd goedkoper dan direct bij de aanbieder zelf. Zo vind je hier al een parkeerplek met shuttleservice voor €37,50 voor de eerste week.

Voorbeeldboeking parkeren Maastricht
Voorbeeldboeking parkeren Maastricht

Park, Sleep & Fly

Maastricht biedt helaas geen Park, Sleep & Fly mogelijkheden. Wil je toch graag overnachten voordat je je vliegtuig pakt, kijk dan op Trivago voor de beste hoteldeals.

Kort parkeren

Iemand ophalen, afzetten of gewoon een dagje vliegtuig spotten? Kort parkeren bij Maastricht Airport is met €3 per uur het goedkoopste op parkeerterrein P2. Op P1 parkeer je iets dichterbij voor €5 per uur.

Gratis parkeren bij vliegveld Maastricht

Er zijn in de omgeving van de luchthaven van Maastricht ook opties om gratis te parkeren. Zo kun je parkeren bij het station Maastricht Noord. Hier vind je een P+R (Park-and-ride) met zo’n 140 parkeerplaatsen. Loop 10 minuten naar bushalte ‘Willem Alexanderweg Korvetweg’ en reis met buslijn 30 in 20 minuten naar de luchthaven. Dit ritje kost ongeveer €2,50. Bekijk en plan je reis naar de luchthaven op 9292.nl.

Een andere optie is het P+R terrein bij station Beek-Elsloo. Het terrein heeft plek voor 116 auto’s. Ook vanaf hier pak je buslijn 30 naar het vliegveld. De rit duurt 16 minuten en kost ongeveer €2,11. Bekijk en plan je reis naar de luchthaven op 9292.nl.

In de wijk parkeren

Het is uiteraard ook mogelijk om buiten het centrum van Maastricht te parkeren en vanuit daar met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen. Hier zijn de bewoners echter niet blij mee. De P+R lis daarom de beste optie als je gratis wilt parkeren.

Hoewel de P+R parkeerplaatsen over het algemeen als veilig worden beschouwt, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Maastricht Airport – Hoe kom je er?