Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Goedkoop parkeren Rotterdam Airport

Goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport, in de volksmond ook wel Zestienhoven, kan op verschillende manieren. Wij hebben ze naast elkaar gelegd en de kosten vergeleken. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Parkeren bij Rotterdam Airport zelf

Wie wil parkeren bij Rotterdam Airport zelf kan gebruik maken van verschillende parkeermogelijkheden. De goedkoopste optie is parkeren op parkeerterrein P10. Daar parkeer je vanaf €47 voor een week, maar moet je wel een tien minuten naar de luchthaven lopen. Deze kan alleen online gereserveerd worden. Voor €10 meer parkeer je je auto halverwege, op P1 of P3.

Er zijn tegen een meerprijs ook nog luxere parkeerplekken beschikbaar bij Rotterdam The Hague Airport op slechts 1 á 2 minuten vanaf de terminal. Wil je zeker zijn van een plek is het altijd verstandig van te voren te reserveren.

Voorbeeld parkeren
Parkeren Rotterdam airport

Goedkoop parkeren

Wanneer je zo goedkoop mogelijk wil parkeren bij Rotterdam Airport kun je het beste gebruik maken van een parkeervergelijker. Zoek bijvoorbeeld een parkeerplaats met Parkos.

Hier concurreren verschillende parkeeraanbieders met elkaar en ben je eigenlijk altijd goedkoper uit dan direct bij de aanbieder zelf. Zo parkeer je via deze website al een week voor maar €6 per dag, oftewel €42 voor de eerste week. Dit is dan inclusief shuttlebusje naar het vliegveld Zestienhoven Rotterdam.

Naast de prijsvergelijking vind je er ook beoordelingen van mensen die al eerder via de aanbieders geparkeerd hebben en kun je filteren op wensen zoals sleutels afgeven of niet, binnen of buiten parkeren, en luxere opties als valet parkeren.

Voorbeeld goedkoop parkeren
Voorbeeld parkeren Rotterdam Airport via Parkos

Park, Sleep & Fly 

Een Park, Sleep & Fly arrangement kan erg interessant zijn wanneer je langer dan een week gaat parkeren, gewoon uitgerust in het vliegtuig wilt stappen of een vroege vlucht moet halen. Zo’n arrangement bestaat gewoonlijk uit een hotelovernachting, transfer naar het vliegveld en een parkeerplaats voor de duur van je reis.

Er zijn enkele hotels in de buurt van Rotterdam die dit aanbieden. De dichtstbijzijnde optie is het gloednieuwe Worldhotel Wings, direct naast de terminal. Je hebt hier al een overnachting voor twee personen incl. 21 dagen parkeren voor maar €103.

Voorbeeld van Park Sleep Fly Rotterdam Airport
Park Sleep Fly Rotterdam Airport

Kort parkeren

Wanneer je alleen iemand wilt ophalen of afzetten kun je gebruik maken van parkeerterrein P2 of, wanneer deze vol is parkeerterrein P6, vlakbij de terminal. Op deze terreinen mag je de eerste 5 minuten gratis parkeren. Daarna gelden er vaste tarieven. Het eerste uur kost je €4.

Gratis parkeren in de omgeving

Er zijn ook mogelijkheden om gratis te parkeren in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport. Zo kun je kosteloos parkeren op P+R Meijersplein en met bus 33 het laatste stukje naar het vliegveld reizen.

Hoewel deze P+R over het algemeen als veilig worden beschouwd, blijft de meest veilige optie natuurlijk gewoon betaald parkeren.

Voor informatie over kort parkeren kijk je op de pagina Rotterdam Airport Hoe kom je er?