Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Weeze Airport

Airport Weeze, ook wel bekend als Düsseldorf Weeze, is een klein vliegveld net over de Duitse grens Nijmegen en Venlo. De luchthaven heeft één terminal en één start- en landingsbaan. Verwar dit vliegveld niet met zijn grote broer Düsseldorf Airport. Deze liggen bijna een uur rijden van elkaar af.

Ongeveer de helft van alle passagiers op Weeze Airport zijn Nederlands. Het vliegveld is zo populair onder Nederlanders omdat het vlak over de grens ligt, de belastingen er laag zijn en daardoor een perfecte luchthaven is voor prijsvechters. Weeze verwerkt tegenwoordig zo’n twee miljoen passagiers per jaar. Het overgrote deel is te danken aan Ryanair. Verder maakt alleen Transavia gebruik van vliegveld Weeze.

Hoe kom je er?

De luchthaven is met de auto prima bereikbaar. Met het openbaar vervoer is het wat minder makkelijk, maar er zijn zeker mogelijkheden. Deze hebben we voor je opgezocht en verzameld op de pagina Weeze Airport: Hoe kom je er?

Parkeren

Lang parkeren bij het vliegveld van Weeze is goedkoper dan bij de meeste vliegvelden en als je echt wilt kan het zelfs gratis. Meer informatie vind je op de pagina Goedkoop of gratis parkeren bij Airport Weeze.

Eten, drinken en winkelen

Het aanbod winkels en restaurants op Weeze Airport is erg beperkt. Er is een Duty Free Shop van 500 m2 en er zijn enkele horecagelegenheden te vinden.

Internet

Je kunt gebruik maken van een uur gratis wifi op de luchthaven. Selecteer netwerk (SSID) ‘Airport Weeze WLAN’ en kies in je browser voor FREE WIFI. Wil je langer of sneller internetten kun je tegen betaling kiezen voor Premium WIFI. Er zijn op verschillende plekken op het vliegveld internetterminals te vinden, hiervan kun je gebruik maken voor €1 per 10 minuten.

Bagagedepot

Het vliegveld heeft geen kluisjes, maar heeft wel een bagagedepot. Deze vind je tegenover parkeerplaats P2. Je betaald €5 voor de eerste 5 uur of €10 voor de eerste dag. Daarna €2,50 per dag.