Een dagelijkse verzameling van de allerbeste vliegticketdeals!

Parkeren bij Weeze Airport

Er zijn diverse opties voor lang parkeren bij Airport Weeze. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van één week parkeren. Hoe langer je parkeert hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Direct prijzen vergelijken >

Het vliegveld zelf kent drie onbewaakte parkeerterreinen. Je betaald op P1/P2/P3 voor een week parkeren €85/€67/€59. Het enige verschil tussen de parkeerplaatsen is de afstand tot de terminal. Je kunt van te voren online reserveren. Maar het kan een stuk goedkoper.

Goedkoop parkeren Weeze Airport

Je kunt het beste naar een parkeerplek zoeken via parkeervergelijker Parkos. Deze vergelijkt verschillende parkeeraanbieders in de buurt van het vliegveld met elkaar en toont je de goedkoopste opties. Doordat de de aanbieders direct met elkaar concurreren op deze website, boek je er eigenlijk altijd goedkoper dan direct bij de aanbieder zelf. Hier vonden we al een parkeerplek op een netjes afgesloten terrein €40/€45 per week.

Voorbeeldboeking parkeren Weeze
Voorbeeldboeking parkeren Weeze

Park, Sleep & Fly

Wanneer je twee weken of langer gaat parkeren of gewoon uitgerust in het vliegtuig wilt stappen is het het overwegen waard om gebruik te maken van een Park, Sleep & Fly arrangement. Dit kan bij Schloss Wissen, een indrukwekkend historisch kasteelhotel. Zij bieden een sleep, park & fly arrangement vanaf €128. Dit is een overnachting incl. vervoer van en naar de luchthaven en tot 14 dagen parkeren. Geen gekke deal voor zo’n fantastisch hotel.

Schloss Wissen Sleep Park Fly Weeze Airport
Park, Sleep & Fly Schloss Wissen

Kort parkeren

Wanneer je Weeze Airport binnenrijdt met de auto moet je door een toegangspoort. Hier betaal je €2. Rijd je binnen het uur weer naar buiten, kost het je verder niets. Je kunt gewoon kort voor de terminal parkeren of op parkeerterrein P1 t/m P3. Wanneer je langer dan een uur parkeert moet je de parkeerkaart die je krijgt bij het oprijden van P1, P2 of P3 in de parkeerautomaat betalen. Er zit geen verschil in de tarieven van de verschillende terreinen als je korter dan 7 uur parkeert.

Gratis parkeren

Er zijn in de omgeving van Weeze ook mogelijkheden tot gratis parkeren. Let wel dat de vakantieparkeerders al jaren een grote bron van ergernis zijn voor de bewoners. Hierdoor is parkeren in een willekeurige straat waarschijnlijk geen goed idee.

De meest veilige optie tot gratis parkeren bij vliegveld Weeze is daarom de P+R bij het station in Weeze. Vanaf daar kun je bus SW1 naar het vliegveld pakken. Deze gaat om het uur. Bekijk de rit op de website van de Deutsche Bahn. Geef als vertrekpunt “Bahnhof, Weeze” in en als aankomstpunt “Airport Terminal 1, Weeze”.

Een alternatief is gratis parkeren in het nabijgelegen stadje Kevelaer. Vanaf station Kevelaer ben je met bus 73 in zo’n 20 minuten bij de terminal. Kijk op de website van de Deutsche Bahn voor de reis. Geef als vertrekpunt “Bahnhof, Kevelaer” in en als aankomstpunt “Airport Terminal 1, Weeze”. De veiligste optie blijft toch betaald parkeren.